Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is precies vloeibare longkanker ?

en is er behandeling mogelijk

Toegevoegd na 17 minuten:
ik heb er zelf ook nog nooit van gehoord maar een buurman vertelde dat hij dat heeft dus werd ik nieuwsgierig vandaar mijn vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk bedoelt hij daarmee dat er ook vocht in zijn longen zit. Dat vocht heet pleuravocht. Pleuravocht treedt op als vocht zich tussen de vliezen van de pleura, het dubbele vlies tussen de longen en de borstkas, verzamelt. Door het opgehoopte vocht wordt de long eronder ingedrukt, wat geleidelijk kortademigheid veroorzaakt. In de meeste gevallen is het longvlies zelf ontstoken en produceert het vocht bvb bij pleuritis, maar het kan ook door longkanker komen. Toegevoegd na 3 minuten: Je vroeg ook of er een behandeling voor is. Als het vocht aan kanker is gerelateerd, wordt de daarvoor verantwoordelijke kanker behandeld.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Een wetenschappelijke term voor longkanker is 'neoplasma pulmonum'. Mogelijk dat je buurman die term opgepikt heeft en 'plasma' met vloeibaar heeft geassocieerd.

Apart, normaal gesproken als het over longkanker gaat, valt dit onder solide kanker. De kanker zit namelijk in een orgaan. Niet-solide (vloeibare) kanker zit niet in een orgaan maar in vloeibare substanties. Ik gok erop dat je buurman een kwaadaardige tumor bedoelt die in de longen is begonnen en die zich verspreidt?

Bronnen:
http://kanker.kwfkankerbestrijding.nl/wat-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100