Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je een week na een afgemaakte antibioticakuur voor keelontsteking weer keelontsteking krijgen?

vannacht wakker geworden met slikproblemen en achter in de keel zit wederom een witte slijmerige massa en paar witte stipjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde bacterie en was die kuur niet afdoende. Je kunt het beste even met de huisarts overleggen. Misschien moet je langer doorgaan met hetzelfde antibioticum maar de kans is ook groot dat je iets anders voorgeschreven krijgt. Het is geen ernstige kwaal maar als je kort geleden antibiotica gebruikt hebt en de ontsteking weer opbloeit dan is het verstandig om op korte termijn iets te doen.

ja helaas, bij een zeer hardnekkige keelontsteking kan het zijn dat deze na de ab-kuur weer terugkomt. En soms al heel snel.

Mijn vrouw heeft wel 6 tot 10 keelontstekingen per jaar. Volgens de dokter moeten haar amandelen er uit.

Ja, het kan dezelfde bacterie zijn, dan zal je wellicht nog een antibioticakuur bijkrijgen. Het is ook mogelijk dat er meer aan de hand is. Terugkerende keelontstekingen kunnen wijzen op de ziekte van Pfeiffer. De arts kan daar een speciale test voor doen. De kans bestaat ook dat de keelamandelen moeten verwijderd worden. Dat was bij mij het geval op volwassen leeftijd. Nadien nog maar heel sporadisch een keelontsteking gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100