Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is ziekte van pfeifer besmettelijk?

Zo ja, hoe kan het dan over worden gegeven? Erfelijkheid? Of geslachtsgemeenschap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja het is besmettelijk en wordt via slijm over gegeven. Bv zoenen en hoesten

Het is een virus infectie, dus niet erfelijk.

Ja, dat is besmettelijk. De ziekte van Pfeiffer wordt ook wel 'kissing disease' genoemd. Het wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus en dat virus is overdraagbaar via het speeksel. Je kunt dus Pfeiffer krijgen als je iemand met Pfeiffer zoent, uit hetzelfde glas drinkt, hetzelfde bestek gebruikt, door aanhoesten, enz. Het lastige is dat je Pfeiffer eigenlijk alleen krijgt als je een lage weerstand hebt. Als je met het virus in aanraking komt en je hebt een hoge weerstand, kan het zelfs zijn dat je helemaal niets merkt.

Bronnen:
http://ziektevanpfeiffer.nl/

De ziekte van Pfeiffer wordt ook wel 'kissing disease' genoemd. De ziekte is overdraagbaar via speeksel. Dus zoenen, hetzelfde bestek of glas gebruiken, hoesten etc. Wanneer je een hogere weerstand hebt heb je minder kans om het te krijgen, of merk je er heel weinig van.

Bronnen:
http://ziektevanpfeiffer.nl/

Dat sommigen wel, en anderen niet besmet worden ligt niet alleen aan je weerstand. Er zijn veel peuters en kleuters die het krijgen (ca 40%) en alleen wat heftiger verkouden zijn dan anders (met evt dikke klieren). Die weten dus niet dat ze het hebben gehad. Daarna zijn ze beschermd. Als je het dan bijv als tiener weer tegenkomt, krijg je het in principe niet nog een keer.

als je drager bent kan je inderdaad vrij makkelijk mensen besmetten. als je de ziekte gehad heb en je bent er over heen blijf je drager van het virus. als je dan bijv. een griepje heb waardoor je weerstand lager is kan het weer op spelen en kan je ook weer andere besmetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100