Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het gevaarlijk als je bloedarmoede, ijzer- en vitamine C tekort hebt?

Mijn moeder heeft het alle 3, en ik maak me een beetje zorgen.. Kan dit gevaarlijk zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet gevaarlijk. Die tekorten kunnen prima aangevuld worden. Bloedarmoede wil zeggen dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten of dat de rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Wanneer een tekort aan ijzer de oorzaak van bloedarmoede is, en goede voeding dit niet heeft kunnen voorkomen, dan heeft ze extra ijzer nodig in de vorm van tabletten of drank. Gelijktijdig gebruik van vitamine C bevordert de opname van ijzer in de darm. Na vier weken wordt het ijergehalte opnieuw gecontroleerd. Na normalisering van het ijzergehalte wordt de behandeling nog een tweetal maanden voortgezet.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Wat bedoel je met gevaarlijk? Dat ze eraan dood kan gaan of anders? Ik zeg dat het niet gevaarlijk is maar wel een probleem waar iets aan gedaan moet worden. Vit c is nodig om ijzer beter op te nemen en bij een te laag ijzergehalte heb je bloedarmoede.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Aan je vraagstelling te zien is je moeder al onder doktersbehandeling. Als je moeder zich aan de voorschriften van de arts houdt en regelmatig wordt gecontroleerd dan zou ik me niet al te veel zorgen maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100