Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe komt het dat mijn lichaam een andere kleur afscheidt

ik voel me al paar dagen niet lekker, viel laatst flauw in de badkamer, en toen ik wakker werd moest ik kotsen

daarover maak ik mij geen zorgen,
maar de zwarte kleur zorgde daar wel voor,
Hoe kan dit zijn ontstaan,
wat zijn de gevaren
en hoe kan ik dit misschien verhelpen.

ik ben al naar de dokter geweest en die weet niet wat het is.

Toegevoegd na 5 uur:
het waren btw geen kleine stukjes, maar alleen zwart vloeistof

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

overgeven met zwart braaksel is bloed.... dit bloed kan afkomstig zijn uit de slokdarm, maar ook uit de maag als gevolg van een maagbloeding... dit zijn serieuze symptomen die snel door een arts gezien moeten worden... waarschijnlijk word je direct doorgestuurd naar een gastro enteroloog voor een endoscopie, waarbij met een cameraatje via je keel bekeken wordt wat er aan de hand is.. ik zou ermee naar de eerste hulp gaan...

Als ik je goed begrijp, was het overgeefsel zwart. Dat kan onschuldig zijn, had je misschien Norit gegeten, of veel drop? Maar dan had je het zelf wel gesnapt, denk ik. Had je ook buikpijn? Ik weet niet zeker, maar een maagbloeding kan ook voor donker overgeefsel zorgen volgens mij. Maar dat zou de dokter toch ook moeten kunnen bekijken. Vreemd. Ben je wel duidelijk genoeg geweest naar de dokter toe, over je zorgen? Bel anders nog eens op, vaak hebben ze telefonisch spreekuur.

Heel goed dat je naar de dokter bent gegaan. Je beseft natuurljik wel dat mensen online je geen beter antwoord kunnen geven dan je huisarts die je in de ogen heeft kunnen kijken!? Zwarte uitscheiding heeft vaak een basis in bloed. Maar zoals gezegd: Je huisarts is de beste persoon.

met zwart worden denk ik aan slechte doorloping van de bloedvaten of blauwe plek door het vallen in de badkamer. maar ik ben geen arts ik zou voor de zekerheid een second opinion bij een andere arts vragen.

Als die dokter niet weet wat het is MOET hij je door sturen. Zoals velen al opmerkten...het kunnen bloedingen zijn in maag of darm. Dit is niet iets om licht over te denken. Ik raad je aan om nogmaals naar de dokter te gaan en een verwijzing voor onderzoek te vragen. ps. Ook met lever / gal problemen verandert eea van kleur. Echter, bij geelzucht zou je huid geel worden van de gal afscheiding via de zweet kliertjes...zoiets krijg je als de galblaas uitgang verstopt zit met bv een galsteentje. Als daarbij ook wat bloed vrijkomt heb je ook een zwarte ontlasting of, als je ook je dunne darm leeg braakt bij braaksel. Overgeven is zeer waarschijnlijk bij gal problemen omdat je het vet niet meer kunt verwerken uit je eten. Toegevoegd na 4 uur: Op je toevoeging: Bloed wat in je spijsvertrerings kanaal terecht komt wordt heel donker tot zwart. Blijft voor mij een reden om aan te dringen op nader onderzoek in een ziekenhuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100