Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Stel je bent gestoken door een tijgermug, hoe groot is de kans dat je dengue krijgt?

Ik ben met een vriendin op vakantie in Thailand. Zij is vannacht gestoken door een mug. De twee muggen die we in onze kamer aantroffen bleken beide tijgermuggen te zijn, van deze muggensoort is bekend dat ze dengue over kunnen brengen.
Hoe groot is de kans dat ze besmet is geraakt en op welke symptomen moet ze letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erg klein, ik heb jaren in India gewoond, veel door Azie gezworven, en ben werkelijk lek gestoken door alle soorten muggen. Ik heb nog nooit dengue of malaria of wat dan ook gehad. Thailand is sowieso al geen groot dengue land. Dengue komt vooral in uitbraken, en als er daar momenteel geen is, dan valt het allemaal hartstikke mee. Wanneer een van jullie koorts krijgt moet je natuurlijk wel even oppassen. Maak je geen zorgen en geniet van je vakantie, drink even een biertje in de Kho San road op naam van Martijn! :) Hartelijk dank! Toegevoegd na 7 minuten: Oh, en dengue muggen steken voornamelijk overdag, en in stedelijke gebieden. Lees trouwens wel dat er in juni zo'n uitbraak van Dengue is geweest in Thailand. Tadadaadammm, maar die is als het goed is al lang weer onder controle.

Slechts een klein deel van de Aziatische tijgermuggen is besmet met het denguevirus. En niet alle besmette muggen brengen het virus over op mensen, en niet alle mensen die het virus oplopen worden ziek. In Nederland zijn tot nu toe nog nooit mensen ziek geworden door steken van de sporadisch geïmporteerde Aziatische tijgermug. In bepaalde andere landen komt de ziekte vaker voor. Op de website van de WHO (http://www.who.int/topics/dengue/en/) is te zien waar.

Voor mij was 1 keer genoeg. Ik ben er lang en erg ziek van geweest, moest zelfs overvliegen naar Singapore voor behandeling. Als je het eventueel krijgt ga dan naar Singapore, daar hebben ze de kennis en de middelen voor behandeling. Blijf dan niet in Thailand hangen. Toegevoegd na 2 uur: Ik had eigenlijk uiterlijk alleen maar knokelkoorts, en een hevige afbraak van bloedwaardes.

Koorts. bloedingen, schijnen verschijnselen te zijn, Je moet veel drinken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dengue#Diagnose

Je moet bijgaande link zeer aandachtig lezen, Cath, ik wil je niet bang maken , maar het is niet alleen de knokkelkoorts die ze overbrengt. Lullig begin van jullie vakantie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijgermug

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100