Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Allergie niet aangetoond; wel klachten. Wie herkent dit?

Ik heb sinds de zomer allergische rhinitis (dagelijks veel niezen, verstopte neus, loopneus, jeuk). We hebben sinds februari j.l. 2 cavia's en ik had altijd een beetje last van hooikoorts in de zomer. Maar dit jaar is het allemaal veel erger.

Als ik een tablet Cetirizine slik gaan de klachten over. Volgens de bloedtest (Phadiatop Test) ben ik echter nergens allergisch voor. Hoe kan dit? Heeft iemand hier ervaring mee?

Toegevoegd na 1 minuut:
Van de cavia's had ik trouwens geen klachten toen zij in huis kwamen. Ze zijn er al vanaf februari en ik kreeg in de zomer (veel) meer klachten dan normaal.

Toegevoegd na 1 uur:
Heb de huisarts gesproken: ze hebben wel op cavia getest maar daar kwam dus ook niks uit. Ik kan bij de kleine groep horen waarbij uit de test niks komt maar er toch wel een allergie is. Dat is het manco van de Phadiatop Test, is wel redelijk betrouwbaar maar niet 100% waterdicht. Het blijft dus gissen. In het voorjaar de cavia's maar naar buiten en kijken hoe ik daarop reageer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Phadiatop test, onderzoekt alleen maar de meest voorkomende allergieën en daar zit cavia-allergie niet bij. Er zijn veel dierenliefhebbers die allergisch zijn voor hun huisdier maar hun dierenliefde is groter dan hun allergielast. Bij jou helpt Cetrizine, dus is de keus pillen het huis in of cavia's het huis uit (wel naar een goed adres natuurlijk). Wat je ook nog kan doen is een weekend de cavia's elders laten logeren of zelf uit logeren gaan en dan bezien of de klachten er nog zijn.

Bronnen:
http://handboek.dynapaper.nl/12/2/2/5/immu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100