Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar duid keelpijn op?

Ik las net dat keelpijn niet hetzelfde is als griep, dat dacht ik dus altijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

keelpijn wordt al onschuldig beschouwd, maar kan duiden op een komende ziekte. vaak begint griep of een verkoudheid met keelpijn, zo gauw de keel beter is treden dan andere symptomen op (bv. hoesten, neus begint te lopen...). dit gaat in wezen dan ook niet over een "keelontsteking", maar om een symptoom dat erop wijst dat er iets op komst is, m.n. een virale infectie. Een bacteriologische infectie van je keel, een zg. angina, is veel ernstiger. een symptoom hiervan is hevige keelpijn, met (als je in je keel kijkt) gele stipjes op je amandelen of achteraan je keel. hiermee moet je zéker naar de dokter. als dit gepaard gaat met oorpijn is een doktervisite nog dringender. maar keelpijn kan ook wijzen op de komst van meer ernstige ziekte, die daarom niet persee met de keel hoeft te maken hebben. als keelpijn langer dan twee dagen duurt of heel erg hevig is, is een doktersbezoek dan ook sowieso aan te raden.

meestal komt keelpijn gewoon door verkoudheid. bij griep denk ik meer aan overal pijn, spierpijn, misselijk

Je keel zou ontstoken kunnen zijn. Daar is wel iets tegen te doen, bel morgen even naar je huisarts en misschien schrijft hij/zij iets voor.

Keelpijn kan van alles zijn... Zowel griep als verkoudheid als een keelontsteking, met alleen het symptoom keelpijn kan je verder geen ziekte vaststellen. Toegevoegd na 22 seconden: Ik bedoel dus dat keelpijn door van alles kan worden veroorzaakt

Keelpijn wordt meestal door een verkoudheidsvirus veroorzaakt. Het virus nestelt zich in het slijmvlies van de neus en keel en veroorzaakt daar een ontsteking. Dit gaat vaak samen met verkoudheid en hoesten. Keelpijn kan ook ontstaan door een bacterie. Meestal is dit een bacterie met de naam streptokok. Een keelontsteking met de streptokok wordt ook wel angina genoemd. Keelpijn kan ook ontstaan door irritatie van de keel: bijvoorbeeld door verkeerd stemgebruik (schreeuwen, zingen, veel praten), veel schrapen van de keel, droge of verontreinigde lucht, en roken. Irritatie van de keel kan ook heesheid veroorzaken.

Keelpijn, gaat vaak gepaard met verkoudheid. Dikke keel, pijn bij het slikken, en opgezette klieren in de hals. Meestal gaat dat na een paar dagen over. Als het langer dan 5 dagen duurt, moet je even naar de huisarts.

keelpijn is het gevolg van een verkoudheid, terwijl griep een virusziekte is die gepaard gaat met koorts griep • [medisch] een virusziekte die jaarlijks vele mensen ziek maakt en die voor ouderen gevaarlijk kan zijn. ' Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/griep

Keelpijn gaat vaak samen met verkoudheid en griep, maar ook duiden op een keelontsteking. Ook kan keelpijn een uiting van stress zijn. Als de keel je ''zwakke plek" is, kan stress zich manifesteren in keelpijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100