Zijn olijven slecht voor je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onlangs hebben voedingsdeskundigen een internationale conferentie georganiseerd over het gezonde effect van vierge olijfolie. Ze kwamen tot de conclusie dat het mediterrane dieet met zijn vierge olijfolie goed samengaat met een gezonder, langer leven. Een voedingspatroon waarin veel van deze soort olijfolie voorkomt, zou de kans op hartziekten en kanker kunnen verkleinen. „In alle landen waar de bevolking een typisch mediterraan dieet volgt . . . waarin vierge olie de voornaamste bron van vet is,” zeiden de deskundigen, „komt minder kanker voor dan in Noord-Europa.”

Nee hoor! " Ja, olijven zijn gezond, want het is onverzadigd vet en onverzadigd vet is goed. Verzadigd vet is slecht. " Toegevoegd na 47 seconden: + "Voor je gezondheid hoef je niet zuinig te zijn met voedingsmiddelen die rijk zijn aan enkelvoudige en m.o.v.-3 vetzuren zoals olijven, olijfolie en noten."

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1034459

Olijven zijn juist gezond. Olijven bevatten veel natuurlijke antioxidanten, waaronder vitamine E, deze helpt tegen de veroudering. Door het eten van olijven neemt de triglycerine in het bloed af, daardoor word je hart en bloedvatenstelsel minder belast. Ook de bloeddruk neemt hierdoor af en verminderd het eten van olijven de kans op hartkwalen en hersenaandoeningen.

Nee, natuurlijk niet, ze schijnen zelfs gezond; rijk aan enkelvoudig verzadigde vetzuren en anti-oxidanten. bovendien heel lekker. Olijfolie staat algemeen bekend als de betere olie.

olijven zijn heel gezond voor je, niet voor niets is er ook olijfolie en tegenwoordig zelfs olijfoliemargarine te koop. Voor mensen met hart en vaatziekten wordt olijfolie juist aangeraden.

Voor mij zijn ze altijd goed & smaakvol geweest!

Er is helemaal niks mis met olijven en olijfolie voor je gezondheid. Aan de andere kant snap ik die overdreven olijfoliehype niet waardoor allerlei margarines, sauzen en zelfs kaas ineens (deels) van olijfolie gemaakt moeten worden. Zo bijzonder is olijf(olie) nu ook weer niet. Toegevoegd na 2 uur: Nou ja, ik begrijp die hype wel een beetje. Zodra het de margarine-industrie duidelijk werd dat kunstmatig geharde plantaardige vetten (zonnebloemolie, linolzuur) heel schadelijk is voor de gezondheid werd naar alternatieven gezocht. Die werden gevonden in enkelvoudig onverzadigde vetzuren en in omega 3. Dat zie je helemaal terug in reclamecampagnes. Dat verzadigd vet helemaal niet zo schadelijk is voor onze gezondheid wordt net zo hard verdoezeld. Logisch, want die vetten zijn niet lucratief voor de margarine-industrie, want of duur en/of van dierlijke oorsprong. Zonnebloemolie is nu eenmaal stukken goedkoper en als je die met paar procent omega 3 en uitgekookte marketing mengt kun je weer een paar jaar heel goedkoop vooruit met kaskrakers, zoals Blue Band Goede Start en dergelijke onzin.

Olijven zijn heel goed voor je, er zitten vezels in, dat is goed voor je darmen. Als borrelhapje zijn ze beter dan pinda's en chips omdat er relatief veel minder calorieen in zitten. Als ze in olie zitten moet je wel opletten dat je de olie eraf laat druipen, zeker als je aanleg hebt om snel aan te komen.

Nee hoor, olijven zijn heel goed voor je....en lekker. Vooral de zoete griekse olijven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100