Waarom dromen wij?

Ik droom elke nacht over de raarste dingen, waarom dromen wij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De prikkels (wat je ziet, wat je hoort, ruikt, waarneemt op welke manier dan ook) die je op een dag krijgt, zijn er heel veel. Je verneemt veel meer dan je bewust bent. Als je met de een aan het praten bent, zie je vanuit je ooghoek ook nog van alles, bijvoorbeeld. Tijdens een droom, en iedereen droomt elke nacht als je lang genoeg slaapt, krijg je die prikkels terug in je dromen. Soms zeggen de dromen waar je zelf erg mee bezig bent (een presentatie die je moet gaan geven of een gesprek die niet lekker verliep). Soms gebruik je je eigen metaforen en droom je over hoe het in het algemeen met je leven gaat, bijvoorbeeld een trein die niet wil vertrekken, of niet zal stoppen, of je zit in een verkeerde trein.... Sommige dromen zijn zo raar dat je er weinig wijs van wordt, maar alsnog gebruik je in dromen altijd datgeen wat je zelf belangrijk vindt (beelden, personen, metaforen). Het is het verwerken van je prikkels maar ook soms een boodschap van jezelf aan jezelf over hoe je met iets moet/kan omgaan.

Volgens mij verwerken wij dingen die we meemaken in dromen. Zoals gevoelens, emoties en dagelijkse ditjes en datjes. Misschien droom je raar omdat je bijv. stress op het werk hebt of zoiets dergelijks.

Om dat wat je door de dag heen maakt te verwerken en om daar van te leren...een goed voorbeeld zijn repeterende dromen: dan maak je op de een of andere manier steeds hetzelfde mee in je droom totdat je je gaat realiseren wat het betekent en er iets mee kunt gaan doen.. Soms zijn dromen ook ietwat voorspellend..ligt een beetje aan hoe je in het leven staat en of je er voor open staat...

Dromen kunnen, mits men er voldoende aandacht aan besteedt, een bron van inspiratie en wijsheid zijn. Tijdens de slaap, wordt ons dagdagelijkse bewustzijn verlaagd, en komt ons onderbewustzijn naar boven. De dagelijkse momenten die we meemaakten worden daarin opgeslagen, zoals: goede raad, berispingen, waarschuwingen en andere wetenswaardigheden. Kortom, levenslessen die ons inzicht brengen om bewuster te worden. Over het algemeen duiden dromen op levenslessen die ons van dienst kunnen zijn bij het bereiken van een innerlijk evenwicht.

Bronnen:
http://blog.seniorennet.be/poeskes_droomui...

Om te verwerken wat ons bezighoudt, wat we ervaren hebben. Ook vanuit ons verleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100