Waarom krijg ik altijd kippenvel als ik nies?

Het valt mij op dat ik altijd mijn ogen dicht doe en kippen vel krijg als ik niezen moet. hebben jullie dat ook? en hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niezen is een reflex en onstaat als het neusslijmvlies wordt geprikkeld. Het lichaam wil deze prikkel kwijt en daarom worden de longen ingeschakeld om lucht door de neus te blazen. Soms krijg je kippenvel van niezen. Dat heeft te maken met de signalen die tijdens het niezen door het lichaam gaan. De niesreflex stuurt niet alleen de longen aan maar laat ook de bloedvaatjes vlak onder de huid verslappen. Hierdoor koelt het lichaam snel af, wat niet de bedoeling is. Om het afkoelen tegen te gaan trekt de huid samen. Je krijgt dus kippenvel.

Bronnen:
rtvutrecht.nl

Kippenvel treedt op als er iets heftigs gebeurt in je lichaam/energiehuishouding... Plotselinge afkoeling, heftig schrikken, plaatselijke intense aanraking, als het maar heftig en plotseling is... Je zit rustig, geen intense zaken, warm, veilig enz enz... Dan komt er een reflex, niesreflex en plotseling een contractie over heel het lichaam... Dan kan het goed zijn dat kippenvel de naschokken zijn van lichaamsbeving op de schaal van moortje2...

Zeg, wisten jullie. Dat niezen 1/8 is van klaarkomen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100