mijn dochter is net gaan studeren en ziet het niet meer zitten wie heeft advies. ze heeft asperger syndroom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem contact op met de studiedecaan (of hoe dat ook mag heten bij deze opleiding) en probeer zo snel mogelijk begeleiding op te starten. Veel hbo's en universiteiten hebben een soort maatjes-projecten voor studenten met een handicap. Kijk eens op de website van de NVA, daar is ook veel informatie te vinden over begeleiding en andere mogelijkheden. Woont ze nog thuis? Is ze op kamers? Als ze het niet redt in haar eentje zijn er gelukkig tegenwoordig ook begeleid wonen-projecten waar studenten met een ASS in mee kunnen draaien. De kosten daarvan kun je uit het PGB betalen (in de hoop dat je dat nog hebt...). P.s. laat me weten hoe het gaat, over 2 jaar zijn wij de pineut en ik houd nu m'n hart al vast.

Mijn zoon heeft ook asperger en hij krijgt ondersteuning voor zijn studie via een organisatie die gespecialiseerd is in de omgang met kinderen met Asperger en PDD/NOS. Wij betalen dit vanuit een PGB dat aan hem is toegekend. Ik wil niet teveel in details treden hier omdat het natuurlijk een openbare site is, dus als je wat meer wil weten en wil weten hoe we e.e.a. hebben aangepakt (welk traject we hebben doorlopen) kan je me wel even een privebericht sturen.

Ongeacht of ze Asperger heeft of niet, respecteer alsjeblief haar keuze. Het heeft geen zin er tegenin te gaan of haar te proberen terug aan haar studie te krijgen, dat zal nooit lukken.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100