pijn bij het plassen!

hallo,

ik ben een vrouw(voor de duidelijkheid) en ben op dit moment ziek. ik ben verkouden en heb waarschijnlijk een beetje spierpijn. maar wat ik ook heb is erge pijn bij het plassen. als ik moet plassen dan doet het zo erg pijn dat ik het gewoon niet kan en dat ik helemaal krampeer. ik wil graag weten of iemand mij kan vertellen wat dit is, of dit zelf ook heeft meegemaakt. Ik wil graag vragen beantwoorden om het duidelijker te maken.

dus geef alsjeblieft antwoord, want ik wil echt weten wat er aan de hand is.

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarschijnlijk heb je een blaas ontsteking , laat je urine morgen nakijken bij de huisarts Toegevoegd na 2 minuten: Wat zijn de klachten en gevolgen van een blaasontsteking? De symptomen van een blaasontsteking zijn vaak duidelijk herkenbaar. Veel mensen kennen bijvoorbeeld wel de brandende pijn tijdens het plassen. Maar er zijn ook klachten die je misschien niet zo snel koppelt aan een blaasontsteking. Hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende klachten: vaak moeten plassen vaak aandrang hebben om te plassen, terwijl de blaas niet vol is brandende pijn tijdens het plassen slecht ruikende of troebele urine bloed in de urine pijn in de onderbuik en/of onderrug misselijkheid braken Toegevoegd na 45 minuten: en vooral veel drinken hoe meer je plast(ook al doet t pijn) hoe beter t is de blaas moet je steeds goed leeg proberen te plassen

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/dossier/127...

Als je een blaasontsteking hebt is er in de meeste gevallen ook koorts. Ik zou morgen naar de huisarts gaan en urine mee nemen voor onderzoek. Stel het niet uit als u morgen wat minder pijn hebt. Want als u een verwaarloosde blaasontsteking krijgt bent u verder van huis.

Ja alles wijst op een blaasontsteking, dus morgen even naar de dokter. De eerste keer dat je morgen naar de wc. gaat een potje vullen, (de eerste ochtend urine)even een sticker erop met je naam adres en geb. datum. Meestal krijg je een paar uur later de uitslag al en dan volgt er een antibiotica kuurtje. Een blaasontsteking op zichzelf is niet gevaarlijk, maar pijnlijk en vervelend. Als je er mee door blijft lopen kan het zijn dat het doorgaat naar je nieren (een zg. nierbekken ontsteking) en dat is nog pijnlijker.

Bronnen:
eigen ervaring.

Dit klinkt voor mij naar een acute blaasontsteking. Je zult zo snel mogelijk naar een dokter toemoeten, dus waarschijnlijk, om deze tijd, naar het ziekenhuis naar de dokterspost. Je krijgt dan, na een snel onderzoekje naar je urine, medicijnen, en die slaan als het goed is razendsnel aan, zodat die verschrikkelijke kramp en pijn bij het plassen snel minder wordt. Ik zou er niet de nacht mee in gaan, daarvoor is het té pijnlijk, en je krijgt steeds meer aandrang tot plassen, naar mate je langer wacht, plus dat je stukjes weefsel in je urine krijgt. Dus ga nú op pad, en over een uurtje zal het al beter met je gaan.... Ik heb dit zelf twee keer gehad, en vooral de eerste keer toch te lang gewacht, en daardoor onnodig pijn gehad, en ik zat te rillen van ellende. En dat is echt niet nodig!!!

Pijn bij plassen kan duiden op een blaas ontsteking of ontsteking vlak buiten de sluitspier. De spierpijn kan heel goed het gevolg zijn van een (griep?) virus. Overigens raad ik je aan met deze klachten zsm je arts te bezoeken. Is , en met name die pijn bij het plassen, niet iets wat ik zou afwachten. Op deze site is medische informatie niet gegarandeerd. Je kunt niet weten wie de informatie geeft. Daarnaast is informatie op een paar regels tekst ook te beperkt voor een arts voor een betrouwbare diagnose.

Als jij geen blaasontsteking hebt dan weet ik het niet meer. Ga naar de huisarts en neem wat urine mee. Midstream, plas eerst wat in het toilet, dan wat in het potje, is het beste. De huisarts kan binnen een minuut testen of er sprake is van een urineweginfectie. Belangrijk is wel (ik weet je leeftijd etc. niet) om te vertellen of je al dan niet zwanger bent. Dat is namelijk van invloed op de soort antibiotica die je krijgt. Dit alles uiteraard als de diagnose die ik verwacht zal kloppen. Toegevoegd na 7 minuten: Alle adviezen om flink door te spoelen door water te drinken onderschrijf ik van harte.

HOeft geen blaasontsteking te zijn hoor!!! Je kan het ook met je nieren hebben. Morgen gelijk naar de huisarts en ook al vindt hij bloedcellen in je urine dan kan het nog je nieren zijn. Neem het wel heel serieus!!!

Ik sluit me aan bij bovenstaande antwoorden: dit klinkt als een blaasontsteking, dus laat er naar kijken. Meestal heb je dan ook continu het gevoel dat je moet plassen en dan kun je maar een paar druppels kwijt - zodra er wat urine in je blaas hebt is al zo pijnlijk dat je wel _moet_ plassen. Uit eigen ervaring: het wordt minder pijnlijk als je zorgt dat er wat te plassen is, extra drinken kan dus een beetje helpen, zeker van dingen als kamillethee (werkt licht desinfecterend en kalmerend) en zo puur mogelijk cranberrysap (zuur dus zorgt voor een milieu in de blaas waarin bacteriën minder kans hebben, en verder is het nog een beetje onduidelijk waarom het nou zo goed werkt). Dus: naar de dokter, als je kans ziet om wat van je eerste ochtendurine mee te nemen is dat handig (je eerst wassen met water, dan in een schoon, afsluitbaar potje plassen), maar als dat niet lukt is het geen punt. Het kan zijn dat je een antibioticakuur krijgt, dan ben je snel verlost van die nare pijn (wel de kuur afmaken ook al lijkt de ziekte over!). Beterschap!

Dit klinkt als een blaasontsteking en inderdaad: hup, snel naar de dokter. Zelf heb ik er ook vroeger veel last van gehad en heb ik 2 tips: 1. Vraag naar een antibioticakuur die geen wisselwerking heeft met de pil, als je de pil slikt. Vaak kom je daar pas achter als je al met je recept in de apotheek staat. 2. Haal vitamine C bruistabletten van 1000 mg. Neem er twee en blijf goed drinken.De vele vitamine C die je binnen krijgt plas je weer uit en doodt bacteriën (vitamine C is zuur) Oja, nog een tip: Als je een blaasontsteking hebt of gaat krijgen heeft je urine een specifieke geur, het ruikt alsof je asperges gegeten hebt. Onthou de geur en je weet(ruikt) de volgende keer al voor de eerste klachten dat er weer een ontsteking aan komt. Blaasontsteking komt vaak terug en meestal op de meest onhandige momenten, vakantie, weekend.. Verder nog wat tips ter voorkoming: Regelmatig nog een bruistablet vitamine C 100mg, goede hygiëne ( bij dames: na seks even goed uitplassen) en goed drinken om te voorkomen dat de bacteriën kans krijgen de urinebuis binnen te dringen. Succes en beterschap, het is een heel vervelend en onaangenaam ongemak, zo'n blaasontsteking Toegevoegd na 1 minuut: oja, vergeet al je naar huisarts gaat niet wat urine mee te nemen, bij voorkeur ochtendurine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100