wat zijn de gevolgen van ingegroeide haartjes en hoe kun je die voorkomen?

Toegevoegd na 19 minuten:
Hoe onstaat ingegroeide haartjes? (Zodat ik ze dus kan voorkomen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingegroeide haartjes ontstaan na het scheren. Het haartje wil nadat hij geschoren is weer gaan groeien, maar als hij dan vervolgens i.p.v. omhoog in het weefsel gaat groeien, gaat het ontsteken en dat is niet prettig! Bij het scheren kun je er al op letten, door met de haarrichting mee te scheren. Zorg er uiteraard wel voor dat het mesje of apparaat goed schoon is, zodat er geen eventuele bacteriën in kleine wondjes terecht zouden kunnen komen. Ook kun je de huid voortaan beter scrubben, dit zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en de kans op ingegroeide haartjes minder zal worden! Doe dit alleen niet als je al ingegroeide haartjes hebt, want dan gaan ze waarschijnlijk nog meer irriteren!

ingegroeide haartujes kunnen kleine ontstekingen veroorzaken. je voorkomt het door regelmatig te scrubben (daarna lekker insmeren). ontstaan er toch ontstekingen, dan kan je daarnaast smeren met een creme waaraan je verpulverde aspirine (geen paracetamol) hebt toegevoegd.

de gevolgen lopen uiteen van een klein rood plekje tot een flinke ontsteking. Je kunt proberen met aftershave balsem dat werkt bij mij vrij goed.

de gevolgen zijn dat je een ontsteking van kunt krijgen..zie je dat een haartje gekruld terug gaat in de huid..pak een pincet en peuter het eruit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100