Waarom vinden we allemaal poep stinken?

Iedereen heeft een eigen smaak qua geur (bijv. parfum), maar allemaal vinden we poep stinken of vies ruiken. Is dit aangeleerd gedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hebben we zo aangeleerd... Van alle geuren hebben we geleerd ze ok of niet ok te vinden, allemaal... Daarnaast hebben we preferences, voorkeuren, maar dat hebben we dan weer niet alleen met geuren maar met alles... vandaar...

het gaat om etensresten in staat van ontbinding, dat is nou eenmaal onwelriekend. Overigens mensen hun eigen poep altijd minder stinken dan die van een ander.

Dat vinden we niet allemaal. Ik vind een versbemeste akker op een zonnige lenteochtend heerlijk ruiken.

ik ben het eens met kempo, ik vind mijn eigen poep minder stinken dan dat van de buurman, of zelfs mijn eigen zoon, terwijl mijn zoon min of meer hetzelfde ruikt, omdat we hetzelfde eten, maar toch... Ik denk dat dit wel aangeleerd is, omdat heel kleine kinderen zichzelf en hun omgeving het liefst met poep willen ondersmeren

Soms vind ik poepe lekkerder ruiken dan een parfum. Dus dit geldt niet voor mij.

Het is niet zo dat 'we allemaal' poep vinden stinken. Poep van mensen vaak wel, vooral van mensen die heel veel vlees eten. Ik vind poep van cavia's en paarden niet stinken ;) Het heeft wel wat. Lekker is het ook weer niet, maar het ruikt wel zo... naar 'buiten'. Het kan aangeleerd zijn, maar poep stinkt ook gewoon. Als mijn hond langs de wc loopt waar mijn moeder net heeft gepoept, dan rent hij nog net niet gillend weg, maar lekker vindt hij het zeker niet. Ik heb het hem nooit aangeleerd, hij vindt het gewoon stinken. Het kan wel deels aangeleerd zijn, ouders noemen het vaak 'bah' (heb jij een grote bah gedaan). Probeer het eens uit bij een baby: kijk wat voor gezicht hij/zij trekt als je er een (mensen)drol bij houdt.

Ik denk dat dit komt door de verstedelijking en voornamelijk zo is onder mensen die nog nooit een bemeste boerenakker hebben gezien. Ik vind niet alle poep niet stinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100