Hoe wil Bill Gates 'overbevolking' tegen gaan met vaccinaties, gezondheidszorg en nog wat dingen?

Ik zag een filmpje op youtube waarin Bill Gates de bevolking of de bevolkingsgroei, dat is niet helemaal duidelijk, met 10-15% wil verminderen door vaccinatie, gezondheidszorg en geboortebeperking.
Dat je door geboortebeperking de bevolkingsgroei kunt remmen snap ik, maar door gezondheidszorg en vaccinatie dat klinkt wel heel raar. Zegt hij hier niet gewoon dat hij mensen wil vermoorden?

Toegevoegd na 32 minuten:
Hij wil hiermee de CO2 uitstoot verminderen en hij heeft het over de bevolking in het algemeen, niet alleen over afrika.

Toegevoegd na 4 uur:
De link
http://www.youtube.com/watch?v=EKIl34rV-3o

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bil gates weet het ook niet?Lijkt me zo..?!..En doet alleen gewichtig....Hoe overbevolking tegen gaan?Ja ik denk inderdaad dat geboorte beperking het beste is.Maar mensen door vacinaties vergiftigen...Jee ja een idee......

Nu is het in veel arme landen nog zo dat mensen slechte toegang tot gezondheidszorg hebben en de kindersterfte heel hoog is. Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar mensen houden er ook rekening mee bij hun kinderwens. Bill Gates wil waarschijnlijk aangeven dat als de gezondheidszorg verbetert, mensen vanzelf minder kinderen gaan maken. Ze beseffen dan dat het voor de oudedagsvoorziening niet meer nodig is om een stoet kinderen te krijgen zodat er tenminste een paar over blijven die voor jou kunnen zorgen als je oud en hulpbehoevend bent, en dat het voor hun eigen welvaart en welzijn beter is om aan geboortebeperking te doen. Dat is hier in Europa ook gebeurd, er stelt zich een nieuw evenwicht in, de groei neemt af en uiteindelijk gaat de bevolking zelfs absoluut dalen.

Wat Bill zegt is: als we niets doen stijgt de bevolking van nu 6.8 miljard naar ongeveer 9 miljard. Bij dat aantal zal de bevolking niet meer groeien. Vervolgens zegt Bill dat door vaccinatie, gezondheidszorg en 'reproductive health services' die 9 miljard wel eens 10 tot 15% lager kan zijn. Dus bij 10% maar ongeveer 8.1 miljard mensen en bij 15% wel 7.65 miljard mensen i.p.v. die 9 miljard. Hier in Nederland wordt er goed gezorgd voor oude mensen, thuiszorg, de dokter, verzorgingsthehuis, goede medicijnen, ziekenhuizen, enz. Maar de ongeveer 3 miljard mensen die NU in armoede leven die hebben dat allemaal niet maar ze worden wel allemaal oud en misschien ziek. In hele grote delen van de wereld worden oude mensen verzorgd door hun kinderen. Dus: als je meer kinderen hebt is de kans dat als je oud bent je door je kinderen verzorgd kan worden groter. Vijf kinderen samen kunnen misschien wel die dure medicijnen betalen. Omdat die 3 miljard mensen NU al arm zijn kunnen ze dure medicijnen voor hun kinderen niet betalen. Dus sterven er meer kinderen dan hier in Nederland. Bijvoorbeeld aan ziektes waar wij wel voor worden ingeënt. (Vacinatie). Nu worden er in zo'n gezin misschien wel 7 kinderen geboren waarvan er mischien 1 of 2 of misschien wel 3 overlijden voor hun zestiende. Wat Bill wil is dat er minder kinderen sterven, dat de gezondheidszorg voor ouderen en jongeren goedkoper wordt en NIET alleen op de kinderen neer komt. Daardoor zijn oude mensen minder afhankelijk van hun kinderen voor hun verzorging. Wat Bill eigenlijk een beetje hoopt is: door betere gezondheidszorg worden gezinnen kleiner. En daardoor groeit de wereldbevolking minder snel. (En heel veel wijze mensen zeggen dat dat ook zo is). En dan? Je bent gelukkig met je partner, hebt al 2 gezonde kinderen, die straks naar school moeten. Dan wil je geen derde kind meer. Want je weet dat er een goede dokter en een goed ziekenhuis in de buurt is voor als je oud bent en voor nu. Maar hoe zorg je dat dat derde kind er niet komt? Juist! Door gebruik van een condoom, door de pil, het spiraaltje of door een sterilisatie van hem of van haar. En dat is wat Bill zei: reproductive health services... de pil, het condoom, het spiraaltje of misschien wel de sterilisatie! Goedkoop en voor iedereen toegankelijk! Best slim van Bill, toch? Toegevoegd na 7 minuten: Oh ja, net als de kunstmatige bevruchting, de echo, het testen op afwijkingen bij het ongeboren kind hoort abortus ook bij ' Reproductive Health Services'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100