Wat heeft lachen voor zin?

Waar zou het nuttig voor zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lachen is net als huilen, schreeuwen en zuchten een vorm van ontlading. Alleen bij lachen maken de hersenen nog dopamine en endorfine aan en dat zijn stoffen die pijnstillend werken en je voelt je lekkerder. Lachen werkt daarnaast stressverlagend en stimuleert het immuunsysteem van het lichaam.

om plezier te hebben

Het ontspant je lichaam zodanig dat het zelfs je bloeddruk kan verlagen! Verder geeft het je een voldaan gevoel.

Zie de eerdere antwoorden op de vraag waarom is lachen gezond: http://www.goeievraag.nl/vraag/lachen-gezond.4701 Wie lacht, laat daarmee ook zien dat ie de ander erkent en niet bedreigt, dat zou ook mee kunnen spelen (zolang we het niet over uitlachen hebben).

lachen is een emotie ,net als huilen . lachen is een ontlading . als emoties hoog oplopen bereiken ze een piek en ontladen zich .

Het is nuttig om te kunnen overleven als soort. Het is nl 'ingebakken' in onze genen, en we doen het allemaal. Zelfs doof-blinde babies, die dus absoluut geen idee hebben wat lachen is, lachen....

Als je lacht stijgt je bloeddruk en als je daarna ophoudt krijg je weer een normale bloeddruk. Dit schijnt een positieve werking te hebben op je organen.

Als iemand zijn gevoelens wenst te onderdrukken, zal geen enkel gevoel "zin" hebben. Maar ook iemand die alleen maar somber wenst te zijn en totaal geen gevoel voor humor heeft (denk aan maarten van rossum) zal lachen voor hen ook geen zin hebben. Ze hebben er gewoonweg geen behoefte aan. Mensen die graag lachen heeft het wel zin, want als je lacht ben je veelal vrolijk, en is de sfeer gezellig, en gezelligheid is ontspannen zijn etc etc. Maar je hebt natuurlijk vele soorten lachen..sarcastisch cynisch of dominant lachen om maar eens wat te noemen.. waarbij dat soort lachjes veelal zinloos zijn, omdat ze een gevoel verwerpen die veelal niet humoristisch zijn.

Als je lacht ben je vrolijk en als je vrolijk bent, krijg je het gevoel een heerlijk leven te hebben. Wie wil dat niet? Lachen is een ontlading, het geeft een heerlijk ontspannen gevoel, je kunt de wereld weer voor een tijdje aan.

Lachen is goed voor je. Je zet hiermee een heleboel spieren in werking. Het is ook een vriendelijke daad.

Lachen is gezond, het maakt bepaalde hormonen aan in je lichaam die je beter doen voelen. Hoe meer je dus lacht hoe beter je je voelt zo op een dag. Je trekt er ook anderen in mee vaak.

Lachen is dé manier van de mens om zich van stress te ontdoen. Het lachen laat een mens dus daadwerkelijk ontspannen. Bij het lachen wordt er bovendien endorfine, kort gezegd een blijmakende stof, in de hersenen van de mens aangemaakt, waardoor tegenslagen alsmede verdriet, pijn enz. enz. kunnen worden overwonnen. Kortom, je kunt jezelf gezonder maken door..veel te lachen. Als je maar niet lacht om dit uitstekende antwoord van mij, haha. Groet, Ton

Van lachen krijg je energie en voel je je gewoon stukken beter. Als je je even niet zo goed voelt en gewoon gaat lachen, kan je je veel beter voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100