Bestaan werkelijk de gaven die Derek Ogilvie en Uri Geller hebben?

Of bedenken ze gewoon trucjes, of fluisteren ze het door bij het oor microfoontje? Of betalen ze sommige mensen om alles te vertellen? Of kan dit echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Allemaal trucs, en lucht......

Het zijn illusionisten. De ze wekken de illusie dat ze dingen doen die niet kunnen. Het zijn dus trucjes

ze hebben een gave, namelijk de gave de mensen te laten denken dat ze zien wat ze willen zien. ze kunnen echter niet lepels buigen, of gedachten lezen. dat is nou net de truc die ze mensen willen laten geloven.

Nee, ze kunnen alles door leuke truukjes. Derek werkt vooral door dingen vooraf op internet op te zoeken. Toegevoegd na 3 minuten: Ze hebben allebei gewoon een grote mensenkennis.

bij uri geller zijn het gewoon trucjes Derek Ogilve(en alle paragnosten) stellen altijd bij mensen de vraag:is er iemand overleden. Het antwoord daarop is altijd ja(er is natuurlijk altijd wel iemand overleden) dan vragen ze: is het een man(ze hebben 50%kans om het goed te hebben) dus ze vragen alleen maar algemene vragen en dan is het aan de mensen zelf of ze het geloven.

Het is een beetje wat je er zelf van maakt, je hebt een groep mensen die er van overtuigd zijn dat zoiets niet echt kan zijn en je hebt een groep mensen die er alles voor geven en beweren dat het wel echt waar is. Ikzelf heb er geen mening over, ik zou zoiets eerst zelf moeten meemaken om er een mening over te kunnen hebben. Het is dus puur wat je er zelf van wil maken. Als je er in wilt geloven.... waarom niet? ben je sceptisch... dat kan ook.

Nee, mensen als Derek Ogilvie kunnen niet met geesten praten. Ze maken gebruik van een techniek genaamd cold reading. Dit is een techniek die neerkomt op het op een dusdanige wijze vragen te stellen dat het lijkt alsof het medium dingen verteld dat hij/zij niet kan weten terwijl hun cliënten dat hen zelf vertellen. Als je geïnteresseerd bent in dit soort bedrog zou ik opzoek gaan naar info van James Randi en of Darren Brown. Deze trucjes zijn ook van toepassing op Derek Ogilvie (ook al ontkent hij dit). Toegevoegd na 2 minuten: Voor Uri Geller geld hetzelfde allemaal trucjes, James Randi heeft dit ook onderzocht.

Ik geloof niet dat beide heren met elkaar vergeleken kunnen worden. Mensen die antwoorden willen van overledenen zijn makkelijke slachtoffers. Diegene die het voor waar aannemen, kunnen er ook weer veel steun uit putten. Dus iedereen blij en in z'n waarde laten.

Ze hebben de gave om mensen te laten geloven wat ze willen en daarmee een berg geld te verdienen op de rug van goedgelovige mensen die een emotionele klap hebben gehad. Lees de volgende artikelen maar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cold_reading http://nl.wikipedia.org/wiki/Hot_reading http://nl.wikipedia.org/wiki/Forer-effect Het zijn allemaal psychologische trucjes...

Als het werkelijk geen oplichterij is,dan had men al lang de miljoen dollar verdiend, die is uitgeloofd om te te kunnen bewijzen,dat het geen trucjes zijn.

Het verhaaltje van een lepel ombuigen heb ik ook nooit geloofd. Totdat ik voor jaren terug bij een vriend in Hongarije aan tafel zat bij het middageten. Daar zat ook een boerenknecht ,die mee had geholpen met het druiven snoeien. Hij vroeg me mijn lepel tijdens het soep eten,en boog die echt om met zijn ogen,en ook weer recht. En het was een echte lepel dat kan ik je vertellen. Na die tijd was die man helemaal leeg ,alle energie was uit hem als het ware. Een paar jaar later zat ik in een kroeg in amsterdam,waar ook zo,n man zat die op kon scheppen over de toekomst voorspellen. Bij mij zei hij dat hij niet mijn toekomst zou voorspellen maar mijn verleden. En hij had het mooi goed,,toeval misschien of hij kon het, ik weet het niet maar het klopte wel. Als ik het zelf niet had meegemaakt,zou ik het ook niet geloofd hebben.

Ogilvie liet zich in elk geval eerst door Ushi (Wendy van Dijk in vermomming) foppen, en daarna door Dushi (Wendy in andere vermomming), dus zo heel helderziend is ie niet...

Nee dat kunnen ze niet. Het is de wens van het publiek dat het zou kunnen. Net zo goed als de wens van vele mensen om na de dood in een eeuwigdurend paradijs te komen. 1 pot nat. We kunnen met onze hersenen sommige dingen niet begrijpen of accepteren. Dus we laten door een ander invullen hoe het werkt. Lekker makkelijk toch?

Nee zij hebben geen gave, wat ze doen, vooral derek ogilvie is cold reading, een term uit de psychologie. Tip: ga naar skepsis.nl, daar staat een leuke artikel over de oplichter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100