Wat kan je doen als je bang bent voor de dood?

Ik ben zelf heel erg bang voor de dood. Als we met de auto gaan, ben ik bang dat er een ongeluk gebeurt, hoe klein de afstand die we afleggen ook is. Zelfs als ik gewoon op straat loop ben ik bang dat er iets gebeurt waardoor ik (of mensen om mij heen) sterven.
Ook ben ik heel bang om alleen achter te blijven.
Is er een manier waardoor ik hier minder bang voor ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je, je wordt alleen geboren met helemaal niets. En je gaat alleen weer dood met helemaal niets. En in de tussentijd maak je er maar het beste van. Liever zonder angsten, want het is zonde dat je leven hieronder kan lijden. Want doodgaan dat doe je toch... alleen. Ik krijg meer de indruk dat het doodgaan niet zo erg is voor je. Maar dat je mensen ziet doodgaan om je heen (of toen je kind was). En dat je ook ziet hoeveel mensen hierdoor verdriet hebben. Jij wilt mensen geen verdriet doen als jij doodgaat. En toch heb je veel mensen om je heen omdat je ook niet alleen achter wilt blijven. Alleen omdat je dan nergens met je verdriet heen kunt gaan. Dan heb je geen steun. En al die mensen om je heen zullen verdriet hebben als jij doodgaat. EN dat is helemaal prima. Mensen hebben verdriet en ze rouwen en gaan dan weer door met het leven. Ook als jij doodgaat. Ook als zij of jij alleen bent. Ze hebben in het leven gestaan en jij bent daar getuigen van geweest. Jij hebt gezien wat voor moois ze hebben toegevoegd aan het leven. In dat opzichte zal dat altijd in het leven blijven, ook na de dood. Er is altijd een erfenis wat men achterlaat. Dat is heel mooi. Wees niet bang voor de dood. Wees het leven wat is geleid dankbaar. Wees het leven wat je leidt dankbaar. Of het nu een ongeluk is, of een dood door ouderdom. Altijd is er iets wat blijft bestaan. Niets sterft helemaal. Wees dankbaar dat het heeft geleefd en blijft leven.

Misschien helpt het als je accepteert dat het een onontkoombaar onderdeel is van het leven.

Dat klinkt een beetje naar een dwanggedachte. De klassieke methode daartegen is je via de huisarts laten verwijzen naar een gedragstherapeut, die je hiermee kan helpen.

Lightning, heb je je wel afgevraagd waarom dit zo is. spreek erover, event. met een daartoe gespecialiseerd iemand. mogelijk kan de huisarts je op weg helpen. ik heb het ook een poosje gehad, oiv medicijnen werd ik angstig. nu ik weer plezier kan hebben in het leven is de dood niet meer zo vooraanstaand. voel en beweeg me meer relaxed.

het belangrijkste wat je moet doen is achterhalen waar je angsten vandaan komen. en er zeker goede hulp voor zoeken ik heb een site voor je lees deze eens op je gemak door daar word goed uitgelegd wat je kan doen

Bronnen:
http://www.angstlijst.nl/nl/column/waar-ko...

Wat zonde van je energie. Dood ga je vanzelf wel, ooit. Besteed je energie aan je leven. Als dat niet spontaan lukt moet je er hulp bij vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100