waarom heb ik nog een duimneiging?

ik heb als kind geduimd tot mijn 10 jaar...
ik ben nu 20 en al 10 jaar niet meer geduimd..
als ik weleens over vermoeid ben krijg ik de neiging om weer te duimen en dit komt pas na 10 jaar :S
ik doe dit dan niet ik ga dan op me pink zachtjes bijten als afleiding..
wel doe ik bijvoorbeeld aan oren kriebelen of haar draaien wat ik vroeger ook als kind deed.
dus mijn vraag hebben meerdere mensen hier last van en hoe kan dit na 10 jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is gewoon een diep geworteld gevoel van geborgenheid. Zo'n gebaar/gewoonte/neiging brengt je even terug naar het veilige gevoel van vroeger. Vooral als je moe ben of gestresst of zo. Hebben meerdere hier last van..... uhm, een aantal jaar geleden ging ik door een zeer moeilijke periode en toen heb ik mijn popje weer opgeduikeld waar ik altijd mee sliep en daar net als vroeger in bed mijn neus in geduwd en ik aaide vroeger altijd over de binnenkant van mijn arm... dat was ook ineens terug. Toegevoegd na 2 minuten: Zucht het is bedtijd geloof ik... 1e alinea tussen 'vooral' en 'als' moet nog inderdaad. En meerdere is uiteraard met een 'n'op het eind.

Misschien heb je last van stress, of zijn er andere dingen in je leven gekomen waar je even niet goed raad mee weet

Ik weet niet of S. Freud je iets zegt, maar hij heeft er een hele theorie over. Lees het onderstaande maar eens wie weet herken je iets. Kijk dan naar de orale fase.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orale_fase

Ik kan natuurlijk niet oordelen maar hetlijkt alsof je innerlijk kind aandacht vraagt. Soms zijn in je kindertijd allerlei processen niet afgesloten. Het gedeelte van dat kind heeft het dan nodig om dat gedeelte nog af te sluiten. Er zijn allerlei boeken en therapieen die je kunnen helpen om dit gedeelte af te sluiten. Soms helpt het as je vlak voor dat je gaat slapen, aan jezelf vraagt, of je mag dromen over dit onderwerp. Mij heeft dat in veel gevallen een oplossing geboden waar ik wat aan had. Succes ermee.

Ja hoor dat kan best! Het is een reflex die ook nog wel eens bij volwassenen opkomt ten tijde van ongemak of vermoeidheid. Ik merk het aan mezelf!

Ik heb precies hetzelfde, heb op mn duim zitten lebberen tot ik een jaar of 10,11 was, ben nu 22 maar zit nog regelmatig aan mn nagels te bijten, het is natuurlijk niet hetzelfde maar je maakt toch een zelfde beweging van hand naar mond dus onbewust is het misschien toch dezelfde reflex. Bij mij heeft het trouwens weinig met stress te maken, ik ga zo relaxed mogelijk door het leven :)

hoi menneke niks mis mee hoor! als je behoefte hebt om te duimen gewoon doen,ik ben 40 en als ik moe ben of gewoon omdat ik het wil dan zit ik lekker te lurken hoor whahaha. maar het waarom ervan heb ik me eigenlijk nooit afgevraagd dus voor mij is dat ook wel leuk om te weten. en nee ik heb er geen last van het is gewoon lekker ontspannend.(haar draaien doe ik er nog bij)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100