Met mijn nieuwe varifocus bril kan ik maar matig lezen. volgens de opticien gaan mijn ogen sneller achteruit bij een sterkere bril, is dat waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een sterkere bril (als de sterkte de juiste is) gaan je ogen niet achteruit als er juist gecorrigeerd is. De sterkte van de glazen is optimaal als na correctie de visus 100% is. De opticien die beweert dat de ogen achteruit gaan bij een sterkere bril als die de ogen corrigeren tot 100% visus, verkondigt de zogeheten Bates theorie die door de reguliere oogheelkunde niet wordt geaccepteerd en wordt verwezen naar de afdeling kwakzalverij. In multifocale glazen zijn verschillende sterktes verwerkt. Men moet met dit glas vanaf iedere afstand haarscherp kunnen zien. U moet wel de tijd nemen eraan te wennen. Dan is er nog een variant van Varifocus waarbij men een breder gezichtsveld heeft en een snellere gewenning. Maar het idee blijft gelijk, men wisselt tussen veraf, tussengebied en vlakbij.

Bronnen:
http://rasterbril.nl/de-nadelen-van-het-dr...

Nee, bril of geen bril, sterke bril of niet, het maakt niets uit, je ogen gaan er niet sneller of minder snel door achteruit. Het enige wat je bereikt met geen bril of minder sterke bril is dat je waziger ziet, slechter ziet en dat je ogen sneller moe worden! Daarnaast; grote kans op hoofdpijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100