Ik heb al best lang buikkrampen, wat is dit? (zie beschrijving).

Ik ging anderhalve week terug op vakantie naar Turkije en toen had ik een dag later buikkrampen. Toen stopte het weer en toen kwam het weer. Dit heb ik nu nog steeds en ik ben terug in NL. Wat is dit en wat kan ik er aan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je een infectie opgelopen met amoeben of een bacterie. Bel even met je huisarts, wat je in moet leveren voor een laboratoriumonderzoek - waarschijnlijk is alleen ontlasting genoeg, maar het zou ook kunnen, dat je bloed even onderzocht moet worden. Anderhalve week is te lang om een reactie te hebben op iets wat je recentelijk gegeten hebt : dat is er na uiterlijk 3 dagen op natuurlijke wijze weer uit... Zeg er wél bij, dat je in Turkije bent geweest, en misschien herinner je je nog, na het eten van wat, de buikkramp voor het eerst optrad?

Het kan duiden op een voedselvergiftiging, die je hebt opgelopen, maar het zou ook best kunnen dat je last hebt van obstipatie. Ik heb eigenlijk wat meer informatie nodig. Hoe is je stoelgang op dit moment?

Wat het is, kunnen we alleen maar naar gissen omdat het van alles kan zijn, maar de kans is aanwezig dat dit met het voedsel te maken heeft. Wat je er nu snel aan kan doen is gewoon simpel, voldoende water drinken de komende dagen, als dit niet helpt kun je altijd nog de dokter overwegen.

In Turkije is het eten heel anders gemaakt. Ze gebruiken andere kruiden en olie die jij wellicht niet gewent ben. Je zou kunnen proberen voedsel te eten die je stoelgang bevorderen. Als het volledig uit je lichaam is en je darmen en je buik weer rustig zijn zal het overgaan. Anders: huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100