Waarom is het eten van mensenvlees niet gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vlees is vlees. Ik denk dat mensenvlees niet ongezonder is dan dierenvlees. Ik denk dat je vraag niet klopt. Of het moet zijn dat je wel behoorlijk kierewiet bent als je het doet. In die zin is het dat niet gezond nee.

Het is niet per se ongezond. En het gebeurt ook weleens, denk aan de vliegramp in de Andes (uit nood, zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Andesvliegramp ) en aan sommige Afrikaanse leiders die het deden (dat lijkt een soort 'ik ben sterker dan jij'-effect, zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Kannibalisme ). Wel zou je rekening moeten houden met alle 'normale' regels van het vlees eten: zorgen dat het goed bereid is, en zorgen voor evenwichtige voeding want als je pakweg veel teveel lever eet kan dat ongezond zijn (overdosis vitamines en de gevolgen van eventuele opgeslagen vetten en vervuilingen in de lever).

natuurlijk is kannibalisme niet helemaal "gezond", maar dat is op een heel ander niveau dan het vlees zelf. Als je echte kannibalen mag geloven is het prima weg te krijgen, wel wat taai. Dus ik denk niet dat mensenvlees per definitie ongezond is, in sommige horrorverhalen (gestrand en elkaar afmaken om te kunnen overleven) heeft het zelfs levens gered.

Het vlees is op zich niet ongezond, maar de bacteriën en andere zaken in je menselijke maaltijd kunnen leven in de mens, dus gaan over naar jou. Dat geld ook trouwens voor kip en nog wat andere beesten.

Beesten die herbivoren en omnivoren zijn zijn heel goed te eten. De mens is een omnivoor dus lekker voor de kannibalen onder ons.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100