ik heb wel eens gehoord van mensen, dat wanneer je een piepje (pieptoon) in je oor hoort, er iemand slecht over je praat. hoe komen mensen daarbij?

En wat is zon pieptoon eigenlijk wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

haha, dat zegt mijn vriend ook altijd: 'Hee, een piepje in m'n oor, er wordt over me gekletst!' Het is natuurlijk flauwekul, bijgeloof. Een piepje, een suisje of een tuutje horen we allemaal wel eens even opeens. Het is bijgeloof van hetzelfde kaliber als van die zwarte kat die je pad kruist, of van die brekende spiegel.

Dat is natuurlijk pure bijgeloof. Een piep in het oor kan duiden op een gehoorbeschadiging. Als je er lang last van hebt, dus als het chronisch is, zou ik zeker aanraden om eens naar een audiciën te gaan.

Die pieptoon betekent waarschijnlijk dat er iets niet in orde is met je gehoor, als het tenminste vaker voorkomt Als het eenmalig is, betekent het helemaal niets, maar men moest er vroeger toch en oorzaak/doel voor hebben. Hetzelfde als het gezegde dat je nieuws te wachten staat als je neus jeukt, Hoe rechter hoe slechter (nieuws)

Tinnitus of oorsuizen is het horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren. De waarneming wordt door de lijder gedaan maar niet door anderen (95%). Het waargenomen geluid kan zo luid zijn dat het horen wordt belemmerd. De naam komt van het Latijnse Tinnitus Aurium, wat 'gerinkel in de oren' betekent. Tinnitus kan onder andere veroorzaakt worden door: gehoorschade (meest voorkomende vorm met 13%) door zeer harde geluiden. Tinnitus is dan een teken van beginnende gehoorschade. grote emotionele spanningen: traumatisch geluid (geluid gekoppeld aan een trauma), burn-out, stress en oververmoeidheid, posttraumatische stress-stoornis, paniekstoornis en angststoornis en depressiviteit trauma aan hoofd (schedelfractuur), nek, of barotrauma sommige ototoxische medicijnen: aspirine, diuretica, aminoglycosiden, kinine cerebrovasculaire oorzaak (hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose ) neurodegeneratieve oorzaak (alzheimer) chronische middenoorontsteking otosclerose oorsmeer de ziekte van Ménière een ontsteking van een verstandskies een brughoektumor

Bronnen:
http://www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-o...

Ha, die Bambina; Die uitdrukking is natuurlijk gewoon een grappig bedoeld volksgebruik. Een pieptoon in het oor die ook weer verdwijnt heeft iedereen wel eens, maar als het chronisch is wordt dat een tinnitus genoemd. Daar is niet veel over bekend en weinig tot niets aan te doen, maar er wordt wel aangenomen dat de oorzaak in een zenuw zou liggen. Zodra iemand een werkzame behandeling heeft hoor ik dat graag.

Bij mij is zo'n piptoom het teken, dat de batterij van mijn hoorapparaat op z'n laatste benen loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100