is één of twee sigaret(ten) per maand schadelijk

Geniet maar drink met mate, dan is het niet zo schadelijk.
geld dit ook voor roken?

Toegevoegd na 21 uur:
Ik rook niet, ik was benieuwd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee natuurlijk is dat niet schadelijk (tenzij je zware astma hebt). Je krijgt per dag meer uitlaatgassen binnen dan die twee sigaretten per maand! Als jij er van kunt genieten en een goede tijd hebt, dan zijn twee sigaretten per maand bestlist niet schadelijk. Roken kan zelfs een heel goed gevoel geven als je heel druk bent geweest.

het is schadelijk dat wel maar 1 sigaret is rond de 3 seconden in je leven dat verdwijnen dus dan ga je minder snel dood als rookers die er 2 per week roken

Ja dat is ook schadelijk. Minder schadelijk dan dagelijks roken, maar je vervuilt je longen toch en dat doe je regelmatig, zo vaak zelfs dat tussendoor de longen niet helemaal schoon worden.

Als je het daartoe beperkt, of laten we zeggen, zo n enkele keer er echt van geniet, nou dan lijkt het me niet erg hoor, Er is zoveel wat slecht is Het intense genieten weegt misschien wel op tegen het ongezonde.

Ja is wel schadelijk, elke hijs die je neemt verhoogt de kans op verslaving en dit gaat vanzelf richting een gewone standaard roker.

Ik kan niet precies aangeven hoe schadelijk het roken van een of twee sigaretten per maand is. Bovendien ken ik je gezondheidstoestand niet en weet ik niet of er speciale risicofactoren bij jou in het spel zijn. Normaliter zullen een of twee sigaretten niet bijzonder veel schade aanrichten, al is het natuurlijk nooit gezond. Roken is altijd een belasting. Dat blijkt ook uit het feit dat meeroken al tot aantoonbare schade schijnt te leiden. De meeste mensen slagen er niet in om het tot een of twee sigaretten per maand te beperken.

Als er sprake van schadelijkheid is dan lijkt me die te verwaarlozen bij één of twee sigaretten per maand. Waar de grens ligt is heel individueel. Voor iemand met een ernstige rookallergie is een vleugje rook al genoeg om gezondheidsproblemen te krijgen maar iedereen kent natuurlijk ook wel een tweepakjesperdagroker die vrolijk fietsend de negentig haalt. Brrr, ik moet er niet aan denken...

Dat kvan je nooit met zekerheid weten. Het ligt eraan of je aanleg hebt bijv. voor longkanker. Heb je die aanleg dan kan 1 a 2 sigaretten per maand al te veel zijn. Heb je geluk en niet die aanleg, zul je er niet veel last an krijgen.

Roken is altijd schadelijk, al is het maar omdat fabriekanten er spul in doen dat verslavend werkt. Ondanks dit al 20 jaar bekend is bij de regering wordt er niets aan gedaan. Het begint bij 1 peukje in de maand, maar binnen 2 jaar zit je op 1 peukje per dag. Meestal nog sneller.

nee dat is niet is niet schadelijk na 72 uur zijn je longen in staat om na een sigaret je longen weer schoon te maken volgens mij heb je wel een hele kleine verhoogde kans op kanker?

Hoe lang rook je al 1 a 2 sigaretten per maand? als je dit al jaren doet,en je gaat niet meer roken kan ik mij niet voorstellen dat dit schadelijk is. Ikzelf rook zo nu en dan een sigaartje inhaleer niet en geniet daarvan,en maak mij er verder geen zorgen over.

elke sigaret is slecht maar als je maar 1 of 2 sigaretten per maand rookt lijkt het me minder schadelijk dan iemand die een heel pakje per dag of week rookt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100