Welke werkt beter: Melatonine of L-Tryptofaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er helemaal aan waarvoor. Linksdraaiend Tryptofaan is een aminozuur dat in de voeding voorkomt en een essentieel onderdeel is van de voeding. Het zorgt maar indirect voor een betere slaap omdat het een rol speelt bij de proiductie van serotinine, dat van invloed is op het gevoel en op de slaap. Melatonine is een hormoon dat aangemaakt wordt als het donker wordt en waardoor je slaperiger wordt. Melatonine kan daarom ook helpen om in slaap te komen. Toegevoegd na 2 minuten: Als je slecht in slaap valt doordat er te weinig melatonine wordt eengemaakt helpt een tablet melatonine beter. Je kunt voor hetzelfde effect ook minstens een uur voor het slapen gaan niet meer TV kijken of computeren en met gedimd licht bijvoorbeeld muziek luisteren. Tryptofaan zal vooral helpen als je hier een tekort van hebt door slechte voeding. Dat kan je niet zomaar zelf vaststellen, daarvoor zou je dit beter aan een arts kunnen voorleggen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Melatonine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tryptofaan

Melatonine staat echt bekend als een klein wondermiddel bij (in)slaapproblemen, en van L-Tryptofaan heb ik nog nooit gehoord. Ik denk dat het best wat zegt welke het bekendst is. Overigens werkt melatonine bij mij niet, maar bij miljoenen andere mensen wel.

Afhankelijk van de oorzaak van je slapeloosheid. L Tryptofaan kan je niet gebruiken als je antidepressiva gebruikt. En kan nogal wat bijwerkingen hebben. Melatonine helpt alleen als je slaapprobleem wordt veroorzaakt door een melatonine tekort.

Alteril (een slaapmiddel) bevat beide stoffen!

Bronnen:
www.alteril.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100