Ziekmakend?

Vorige week waren wij in een attractiepark. Daar zijn een flink aantal attracties met water. Dit water circuleert telkens rond. Dat lijkt mij een potentiele bacteriënbron. Zijn er ook mensen die er daadwerkelijk ziek van worden? Hoe vaak zal het attractiepark het water vervangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt zeer weinig vervangen. Het wordt gewoon gezuiverd door apparatuur van bv deze firma http://www.vanegdom.nl/: Voor constante waterkwaliteit in uw attractie, zwembad of wellness centrum biedt Van Egdom een complete serie waterbehandelingssystemen. Wij ontwerpen, produceren en installeren moderne en innovatieve waterbehandelingssystemen met automatische monitoringfunctie die u helpen de operationele kosten in de hand te houden. Alle systemen zijn gericht op eenvoudige bediening door uw medewerkers en op lagere kosten voor energie, water en chloorbehandeling. Het water in uw accommodatie blijft veilig en schoon voor uw gasten. Onze hoge standaards voor waterkwaliteit worden zelfs toegepast in dolfinariums, dierentuinen en professionele aquariums om een goede leefomgeving voor de dieren te realiseren.

Het is juist stilstaand water dat vol kan zitten met bacteriën. De circulatie maakt het een stuk minder gevoelig voor bacteriën. Toegevoegd na 20 minuten: Het is zo dat ook bij de recreatie juist veel regelgeving en inspecties plaatsvinden. met name gemeenten, brandweer en provincies bezorgen een overlast aan administratiekosten van zo`n 5 miljoen euro per jaar voor een recreatiebedrijf. Er zijn zo`n 21 inspectiediensten actief die 55 verschillende inspecties uitvoeren. Je kunt er dus wel van uitgaan dat waterattracties ook gecheckt worden. Zwembaden bijv.moeten regelmatig op de bacteriën onderzocht worden die bijv. veteranenziekte veroorzaken. Ondanks de constante verschoning die door de circulatie plaatsvindt en de toegift van chloor. Het gaat 24 uur per dag door een filter heen en wordt verschoond.Elke week wordt door het personeel gecontroleerd op bacteriën en elke keer wordt er onaangekondigd geïnspecteerd. Dit is verplicht!

Ga er maar gerust van uit dat het water in dat soort parken heel goed gecontroleerd en gezuiverd wordt. Na de legionella schandalen van een aantal jaren terug zal geen enkel park het risico nemen eventueel gesloten te moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100