Hoe kun je je zelf dwingen om een agenda te gebruiken?

Ik heb uiteraard een agenda, maar schijf er nooit iets in op. Als ik het me zelf voorneem dan lukt het weer 3 dagen en dan blijft hij weer liggen.. Hierdoor vergeet ik af en toe iets. (gebrek aan zelfdiscipline) hoe kan ik me zelf dwingen om toch mijn agenda te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon doen. Tenzij het niet belangrijk is dat je dingen vergeet. Zorg ewr voor dat je altijd een agenda bij je hebt & er een pen bij in zit. Als jij het niet doet, doet niemand het.

Door veel in je agenda te kijken bedenkt je bij jezelf al snel dat je hem nodig hebt en gaat hem daardoor veel meer gebruiken om dingen te onthouden. Schrijf ook iets van Agenda! op een blaadje en hang dat blaadje op een plek waar je elke dag kijkt.

-Kruis op je hoofd dan vergeet je t niet. Vraagt iedereen waarom. -Agenda ALTIJD bij je. -Kruis op je hand. -Je agende op je stoel of bed leggen of een andere plaats waar je elke dag komt. Dan ook een pen erbij zodat je iedere dag schrijft.

Overal memoblaadjes hangen ^^ "agenda gebruiken" Ik leg hem altijd op de plek waar ik het meest ben en elke avond kijk ik of ik voor de volgende dag een afspraak heb.. Je kunt hem ook op je wekker leggen als je die elke dag zet.... Dan moet je dat ding eerst aanraken voor je je wekker kunt zetten en MOET je wel hahaha

Misschien kan je beter een andere vorm van agenda gebruiken. Eentje die je altijd bij de hand hebt, en er ook 'reminders' kan instellen. Sinds ik de calender functie gebruik op de smartphone, ontgaat me niets meer. Bij elke afspraak, een herinning. Ook heb ik ingesteld dat je altijd de kalender te zien krijgt als je de telefoon vastpakt. Dan zie je het gelijk, ook al wil je gewoon iemand bellen.

Bronnen:
http://i.zdnet.com/blogs/large_hero_3-4_left.jpg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100