Waar kan men nou echt goed bloedprikken ?

Mijn aders zijn al slecht , rollen , zijn klein en door chemo ( al 6 jaar geleden ) gaat het bloedprikken echt slecht ( ik overdrijf niet !!) 6 x prikken en dan komt er nog geen bloed, een speciaal naaldje; helpt niet . Elke x zie ik er tegenaan en waarschuw ik de mensen die moeten prikken maar denken allemaal dat zij het wel kunnen of voor elkaar krijgen. Dus niet ! Ik begin dit heel vervelend te vinden en dat terwijl ik weet dat 1x een anesthesist me wel geweldig heeft geprikt ( die zoeken is geen optie )Ik moet eigenlijk weerprikken maar stel het steeds uit. Hoe moet ik hiermee aan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag of je in het ziekenhuis geprikt mag worden. Daar hebben ze veel meer ervaring met patiënten zoals jij. Bij de huisartsenpost is het standaard prikken en kunnen ze weinig met bijzondere gevallen.

Dit moet je vooral gaan bespreken met je begeleidend specialisten! Ze hebben er echt begrip voor en zoeken dan toch de beste prikkert voor je in het ziekenhuis als je er maar op staat dat dat gebeurt! Ook ik ben moeilijk te prikken en steeds maar weer prikt men dwars door mijn aders heen, en dus ben ik na keer vijftig heftig gaan protesteren... bij mij helpt een blauwe canule wel ipv de roze, maar dan nog moeten ze heeel voorzichtig zijn. Echt, bespreek het en blijf er niet mee lopen. soms kunnen ze een soort permanent prikpunt in je aanbrengen bijvoorbeeld. Dan inplanteren ze een canuletje direct in je ader, in bijvoorbeeld hals/schouder ader. Daarna hoeven ze alleen daar nog maar in te steken zo gezegd, op een punt wat daar voor geschikt is. En dus prikken ze je niet steeds kapot. (ik ben de naam even kwijt van dat inplanteerbare prikpunt...) maar het is goed mogelijk dat dit jou kan helpen! ga dus met ze praten! heeel veel sterkte gewenst! Toegevoegd na 10 minuten: Gevonden, het heet een port-a-cath. http://nl.wikipedia.org/wiki/Port-a-cath Nou even niet schrikken van de grippernaald, en ook niet van dat ie in je hart gaat, want dat gaat ie niet.... echt niet. Hij gaat oppervlakkig zodat ze je meds kunnen toedienen, maar je hebt wel onder plaatselijke verdoving een ingreepje nodig om hem te plaatsen. dat wel. Toegevoegd na 16 minuten: Toen ik eenmaal mijn specialist liet weten: ik kan er niet meer tegen, ik vermijd behandeling en afspraken maken omdat ik zo verschrikkelijk opzie tegen het prikken.. ik wil het niet meer!!!.... toen pas kwamen er alternatieven... Maar men moet wel begrijpen HOE moeilijk jij het er mee hebt, en als je niet heel erg je mond opentrekt, en het heel duidelijk zegt... dan schiet je niet op. En blijf je vooral ook zelf met die angst en rotgevoelens zitten omdat het niet opgelost raakt. Dusss Gewoon vasthouden aan je eigen gevoel, en sta er op dat er een andere oplossing gevonden wordt voor jou! echt... succes! Toegevoegd na 1 dag: Een port-a-cath is een poort systeem, werkt zowel in als uit. Het kan ongebruikelijk gevonden worden, maar voor jou kan het zomaar de oplossing zijn.

Als het echt moet, dan moet je toch maar door de zure appel heen bijten. Ook ik heb soortgelijke ervaringen met prikken (meestal 2x in de 3maanden).Maar het lukt uiteindelijk toch altijd wel om één of meerdere buisjes vol te krijgen. Vaak na minuten lang kloppen of masseren,maar toch.Wat me wel opvalt, is dat er toch bepaalde zusters/broeders zijn,waar het veel makkelijker gaat dan bij andere.

vertel je probleem en vraag om een 'goede' prikman/vrouw. in het ziekenhuis op de prikkamer loopt vaak minstens één heel ervaren persoon rond. ook bij de bloedprikposten zijn vaak zeer goede prikkers. nog een optie: misschien kun je je huisarts vragen om thuis geprikt te mogen worden. in je eigen omgeving, vaak zijn deze bloedafnemers zeer deskundig en ervaren. heel veel sterkte! en hopelijk zit er iets tussen de antwoorden waar je wat mee kunt.

erg vervelend bespreek dit met mensen met het zelfde probleem die kunnen je goede raad geven er is echt wel een oplossing voor en misschien een andere plek om te prikken er is vast een oplossing voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100