hoe word oorsmeer aangemaakt en hoe komt t dat de ene persoon meer oorsmeer heeft dan de ander

waarom is het soms ook donkerder dan de andere keer

Toegevoegd na 1 minuut:
en waarom smaakt t zo bitter.(niet dat ik t opeet hoor)

Weet jij het antwoord?

/2500

In Thailand zijn zelfs heuse winkels waar ze het oorsmeer uit je oren halen. Ik heb het zelf gezien. Trouwens ik heb geen idee hoe het er in komt, alleen hoe het er weer uitgehaald (kan) worden Toegevoegd na 5 minuten: Oorsmeer (oorwas, cerumen) wordt gemaakt in 1000-2000 oorsmeerklieren en vormt een mengsel met talg, haartjes en keratine (bestanddeel van huid) uit afgestoten huidschilfers. De samenstelling van oorsmeer (nat of droog) wordt door één gen op chromosoom 16 bepaald

Het lijkt erop dat een bepaalde gen bepaald welke kleur het smeer heeft. Ook of het nat of droog is wordt hierdoor bepaald. Toegevoegd na 2 minuten: Oorsmeer wordt gemaakt in 1000-2000 oorsmeerklieren en vormt een mengsel met talg, haartjes en keratine (bestanddeel van huid) uit afgestoten huidschilfers.

Bronnen:
http://www.kno-alkmaar.nl/html/oorsmeer.html

Oorsmeer wordt donkerder naarmate het ouder wordt (en meer uitdroogt). Waarom het zo bitter is, geen idee, ik kan niets vinden over de samenstelling. In elk geval leert het je wel heel snel om je handen te wassen als je in je oor hebt gepulkt ;-)

Bronnen:
http://www.mooieneus.nl/index.php/oor/oors...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100