Waarom heeft de tandarts een mondkapje om?

Handschoenen kan ik begrijpen vanwege bloedcontact. Maar mijn tandarts heeft ook altijd een kapje voor zijn mond. Waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor eventueel vocht dat omhoog als de patient moet hoesten of niezen of het koelwater dat gebruikt bij het boren. Toegevoegd na 33 seconden: En dat de patient niet kan zien dat de tandarts zelf veel rotte tanden in zijn mond heeft staan haha.

En als de dokter/tandarts zelf moet hoesten/kwijlen bij de patient dit is erg onhygiënisch en kan bij een operatie schadelijk zijn.

het mondkapje is voor de hygiene en zorgt er voor dat er geen ziektst overgebracht worden

dat t water waar hij mee in je mond spetterd niet in zijn mond beland..... en of de tandarts heeft een zeer slechte adem waar hij zijn patienten niet mee wil vergassen

Hij heeft niet alleen een mondkapje je voor maar als het goed is, is het een mond-NEUS kapje. Dit is toch meer ter bescherming van de tandarts dan voor de bescherming van de patient. Bij de behandeling komt toch wel eens een bloedinkje voor, en, door het spoelen, en dat luchtblazen om de plek schoon te maken ontstaan zg aerosolen, dat zijn hele fijne waterdruppeltjes (maar met pech met een ietsiepietsie bloed erin). Die zweven als het ware in de lucht en zonder dat kapje zou de tandarts ze dus ook inademenen. En dan heeft hij toch ongewenst contact met bloed ed van de patient

Een tandarts heeft trouwens een mondkapje Voor en niet om! Maat idd tegen gesputter en eventuele aandoeningen!

Opdat de tandarts geen ziektes zou overkrijgen van de patient door opspattende vloeistoffen. Een reëel risico want bijvoorbeeld het percentage tandartsen dat hepatitis oploopt tijdens zijn carrière ligt zeer hoog.

Voor de hygiëne.

Sowieso in het algemeen voor de hygiëne, specifiek: omdat het niet lekker is om boven iemands mond te hangen en een putlucht te ruiken. En omdat je niet wilt dat er iets uit de mond van de tandarts in de mond van de patiënt komt of andersom. Hiernaast wil de tandarts ook geen middelen binnen krijgen die hij bij de patiënt toedient, zoals fluor enzo. Het is maar een gissing, maar ik denk dat dat de redenen zijn;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100