Zou jij een mondkapje dragen? Waarom wel en waarom niet?

Nederlanders slaan massaal mondkapjes en andere materialen in om zich te beschermen tegen de varkensgriep. Groothandel Thaly Medical in Voorschoten heeft de afgelopen dagen tienduizenden mondkapjes verkocht, vertelt eigenaar Robert Leefers. "Veertig tot vijftig procent van al onze verkopen van dit moment is gerelateerd aan de varkensgriep."

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Ik heb gelezen dat mondkapjes maar ten dele helpen. Je kunt ook heel makkelijk besmet raken door een besmet iemand een hand te geven of de deurknop die hij/zij heeft aangeraakt aan te raken. Zie onderstaande bron en dan voornamelijk de tekeningetje rechts onderin op de pagina, de algemene maatregelen bij griep.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/cib/themas/varkensgriep...

Als het straks nog erger word in Nederland, ga ik zeerzeker alles er aan doen om het niet te krijgen, dus mondkapjes, handen wassen, véél vitamine pillen, tamiflu, vaccin en in iedergeval zorgen dat mijn weerstand goed blijft. Maar laat het allemaal maar niet zo ver komen.. Sterker nog, als ik in juli naar spanje ga, en het aantal slachtoffers met de Mexicaansegriep is gestegen, dan ga ik niet al sla je me dood.

Typisch dat je het nog steeds over varkensgriep hebt, terwijl het toch duidelijk de Mexicaanse griep moet zijn... Ik zou geen mondkapje dragen om de heel simpele reden dat ik niet geloof dat deze gehele bescherming kan bieden. Daarbij komt dat het de eerste keer in mijn leven zou zijn dat in griep krijg. Bovendien is de kans dat je geen griep krijgt 67%...

Nee, er zijn zoveel andere mogelijkheden om alsnog die griep te krijgen, ik zou eerder zorgen voor een betere weerstand.

Alles heeft zin, ook een mondkapje. Zeker bij niezen. In de UK laat men momenteel een man zien zonder mondkapje die niest in de lift en tweede oudere mensen drukken op de liftknop met zijn bacillen. Waarom toch alles in twijfel trekken, zelfs van epidemologen die hun hele leven wijden aan zulke epidemies. Koppigheid? Betweterigheid? Ik begrijp dat niet. Als men elke raadgeving in de wind slaat, ja dan moet men ook niet verbaasd zijn dat er ooit eens een PANdemie (pan= alles, allesomvattend) komt die evenveel dodden maakt als in WOI met de spaanse griep.

Welnee, dat gedoe met mondkapjes is zinloos gehype. Ik doe gewoon precies hetzelfde als anders om de griep te voorkomen. Niet al te ongezond leven en als ik me even een beetje rillerig voel, iets rustiger aandoen om mijn immuunsysteem de kans te geven om de infectie helemaal zelf te bestrijden.

Nee haha dan zie je er helemaal niet uit, je moet niet té voorbarig zijn. Als het nu écht erg is, dan misschien wel..

Alleen als ik er toe verplicht word. Ik zie er de zin nietvan in. Die griep kan op allerlei manieren worden verspreid en moch ik hem krijgen is er nog geen man ov3er boord want die griep stelt niet veel voor. En mocht ik er dood aan gaan dan heb ik achteraf geen spijt meer dat ik geen mondkapje heb aangeschaft.

Alleen als het nodig is!

Nee, denk 't niet Ik werk in een apotheek en als het echt erg wordt in Nederland wil mijn baas wel graag dat we mondkapjes gaan dragen. Voor mij hoeft het niet....

Ik denk dat ik het alleen zal doen als het zo erg is dat je er eigenlijk wel in zekere mate 'verplicht' toe bent. Uiteraard zal een mondkapje niet het enige zijn dat je nodig hebt om de varkensgriep te voorkomen(voor zover dat mogelijk is). Daarvoor zal ik dan ook een betere weerstand moeten krijgen, oppassen bij mensen die verkouden zijn. Zolang het niet zo erg is zal ik denk ik niet overwegen om mondkapjes te dragen. Vaak maken mensen zich er juist drukker om waardoor er chaos ontstaat en de media het misschien erger zal maken dan het is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100