Mijn schildklier is helemaal verwijderd .Nu ben ik vaak zo moe en lusteloos.Heeft dit er mee te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat kan daar idd mee te maken de schildklier regelt de stofwisseling in je lichaam en het energieverbruik

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Als het goed is krijg je daar medicijnen voor. Thyrax of Euthyrox. Anders toch een keer langs een internist?

Jazeker kan dit! Het is uiteindelijk ook geen "kleine ingreep" en soms heft de chirurg niet altijd een keuze, en kan soms (ook preventief ) iets teveel weghalen. Als bv er te veel schildklierweefsel is weggehaald kan de schildklier te weinig hormoon produceren. Dit kan klachten veroorzaken als snelle vermoeidheid, traagheid en kouwelijkheid terwijl je soms last kan krijgen van constipatie, droge huid, soms ook uitval van het hoofdhaar, dikke oogleden en een dikke tong. Deze symptomen kunnen gemakkelijk worden bestreden door het toedienen van tabletjes schildklierhormoon. Kennelijk is via je broodnodige medicatie nu nog niet alles weer goed ingeregeld qua dosering, en ik zou zeker dit met je arts goed nabespreken! Succes!

Met de juiste hoeveelheid thyrax moet dit weer bijtrekken. Het is niet niks, zo n operatie. Kan het geen overblijfsel van de narcose zijn?

Let er wel op dat je je lekker gaat voelen hoor ondanks je waarden volgens de norm goed zijn. Ik heb zelf een te snelle schildklier en moets een jaar aan de medicatie. Ik voelde me een jaar lang lamlendig lusteloos en rot. Dit kwam doordat mijn lichaam uitgeput was zeiden ze want mijn waardes waren goed. Na een jaar gestopt en toen begon ik me pas goed te voelen. Viel eindelijk weer wat af en had energie voor tien. en wat bleek mijn t4 zat altijd rond de 14 en toen ik mij goed voelde op de 22 OOK BINNEN DE NORM dus let erop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100