Als ik lig of zit heb ik soms het idee dat ik ga flauwvallen wat kan dat ziijn?

Soms als ik lig of slaap Dan voel ik in mijn armen en hoofd dat ik een soort van wegzak en flauwval. Als ik ga bewegen en weer ga staan Dan is dat weer over. Ik word er erg bang van. Wat kan het zijn?

Toegevoegd na 25 minuten:
Ik heb nog nooit bewust gevoeld dat ik in slaap viel

Weet jij het antwoord?

/2500

Je valt gewoon in slaap.

Probeer voortaan hier niet meer bang van te worden. Het komt op me over als volkomen normaal en lijkt me een voorfase van inslapen ;) Kennelijk ga je zodra je ligt over in een ontspannen toestand (heel gezond). Dit kan ook nog terwijl je in je hoofd ook nog "druk" bent met gedachten. Dit moet bijna wel zo zijn, omdat je dit je nu herinnert en heel wakker en bewust deze vraag stelt :) Soms doet je lichaam dat, wat voor dat moment 'nodig is of het beste is' en zijn je spieren net een fase verder dan je bewust-zijn. Juist omdat je dit ervaart als neiging tot flauwvallen is het "anders" want dit gebeurt zelden als je al in lighouding bent! Flauwvallen is een plotse daling van je bloeddruk en 'onschuldig maar lastig' (tenzij je staat en je letterlijk omvalt en je hard stoot en je jezelf verwondt). Door je liggen en /of bijna inslapen is alles oke met je bloeddruk! Hopelijk heeft dit antwoord je iets geruster en bewuster kunnen maken en probeer zodra het je weer beangstigt, deze gedachten hierover te laten gaan en besef dat het een heel natuurlijk en gezond signaal is?

Als je bijna in slaap valt, kun je soms het gevoel hebben dat je valt - waarvan je dan schrikt en - soms met een wilde beweging - weer wakker wordt. Er is me ooit verteld dat het zou komen doordat je lijf al wel in slaap aan het vallen is, maar je hoofd op dat moment iets achterloopt, waardoor de ontspanning van de spieren die bij het in slaap vallen hoort, wordt opgemerkt en gecorrigeerd. Als alles goed gaat, voel je niet dat je in slaap valt. Dan voel je je slaperig... slaperiger... En daarna gaat de wekker (of word je op een andere manier wakker).

Als je het gevoel hebt dat je flauw valt is dat beslist niet normaal. Zou bloedarmoede kunnen zijn. Ga naar de huisarts, deze week nog.

Ik zou je willen aanraden om naar de huisarts te gaan om een bloedonderzoek te doen. het kan idd bloedarmoede zijn maar ook een tekort aan suikers. dit kunnen ze meten door een klein prikje in je vinger. heb je het ook als je snel opstaat?

Heeft u veel stress? Kan de oorzaak zijn, maar zoals de persoon hierboven zegt, raad ik je ook de huisarts aan.

Ik val vrij vaak flauw, minimaal 1 keer per 2 maanden, maar dit is totaal iets onschuldigs. Wat jij vertelt lijken mij niet bepaald de symptomen van flauwvallen. Flauwvallen komt door te weinig zuurstof in de hersenen en ontstaat door een lage bloeddruk. Ook kan het ontstaan door hard ergens tegenaan te stoten, met name je stuitje is een gevoelig punt. Het gevoel lijkt op het gevoel wat je krijgt als je snel opstaat. Het gevoel verdwijnt snel als je gaat liggen of zitten, omdat er dan veel makkelijker bloed naar je hersenen kan. Vandaar dat je letterlijk valt. Bij jou is het precies andersom. Je krijgt het als je zit of ligt en het verdwijnt als je gaat staan. Het zal dus wel zoiets zijn wat al eerder is gezegt, namelijk dat je een soort ontspannings fase ingaat. Als je het toch niet vertrouwd, ga dan idd eventjes langs bij je huisarts, maar ik zou me er persoonlijk niet zo druk om maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100