Hoe kan ik sneller gaan eten? (zie uitleg)

Ik eet nogal traag; 1 boterham in 1 kwartier. Ik wil sneller eten maar als ik mijn kaken sneller laat werken begint het pijn te doen.

Dus hoe kan ik mezelf leren om sneller te eten, zonder pijn te krijgen aan mijn kaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Minder kauwen, kleinere hapjes nemen en erbij drinken. Je weet neem ik aan dat langzamer eten gezonder is dan sneller eten..

Niet doen!!! Je hoeft helemaal niet sneller te eten. Langzaam eten is heel goed voor een gezonde spijsvertering. Hoe langer je kauwt, hoe meer gezonde stoffen je uit het voedsel haalt. Daar komt nog bij dat je alles veel beter proeft! Het kan lastig zijn als anderen aan tafel op je moeten wachten. Ik erken dat dit een nadeel is. Je kunt er dan voor kiezen die enkele keer een gedeelte heel goed te prakken en gewoon door te slikken. Je moet nu een keer keuzes maken. Maar als regel: je tijd nemen en goed kauwen en proeven!

Neem een hap brood en gooi er gelijk een slok melk achteraan,dan wordt het in je mond lekker zompig en gemakkelijk weg te slikken.

Dit kan je beter in overleg met de tandarts, huisarts of evt. de fysiotherapeut doen. Dat je zo snel pijn in je kaken krijgt geeft aan dat er iets niet goed gaat. Een deskundige kan met jou uitzoeken wat voor jouw de meest gezonde methode is om sneller te gaan eten. Je lichaam is nu ingesteld op dit tempo, het zal zich langzaam moeten aanpassen aan een hoger tempo. Probeer de voor jou juiste manier aan te leren dan krijg je later geen problemen met je kaken of kaakspieren.

Eet alleen omdat je alleen bent je dan sneller eet dan je met meerderen aan tafel zit .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100