Ik denk dat ik een opgezwollen lymfeklier heb links in mijn lies. Waar kan dat van komen en hoe ernstig kan dat zijn?

Ik heb de laatste tijd wel veel (goede) sex gehad, zou het daar aan kunnen liggen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Dat "goede" moest ik er even bij zetten van mijn vriendin ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van seks krijg je geen vergrote lymfeklieren, tenzij het 'foute' seks was. Maar het duidt wel op een infectie, waarschijnlijk in het been aan de kant van de vergrote lymfeklier in je lies. Heb je daar kort geleden een wond gehad of een rode plek of iets dergelijks? Zo niet, en is die zwelling over een aantal dagen niet minder of over dan lijkt het me verstandig dat je je huisarts laat kijken.

Als dat geen veilige seks is geweest,zou dat best eens zo kunnen zijn! Snel naar de huisartsenpost! Toegevoegd na 1 minuut: Als dat met je vriendin was,heb ik het verkeerd,sorry! Stond r nog niet bij.

Opgezwollen lymfeklieren duiden vaak op een infectie, die ergens zit of komen gaat. Hoe weet je dat het een lymfeklier is? Kan ook een spiertje zijn of ingeklemde zenuw of zoveel andere dingetjes. Wij kunnen dat hier niet voelen en wat doe je dan? Juist ga naar iemand die het wel kan voelen en dat is de huisarts! Ik ben iemand die eerst afwacht of het minder wordt of verdwijnt en als het niet beter wordt of nog erger zit ik bij de dokter. Ik adviseer je dan ook om het door je huisarts te laten checken. Dan weet je wat je eraan kunt doen en wat het is (kan zijn).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100