hallo kan iemand mij vertellen wat ik aan hielspoor kan doen, het doet verrekte zeer

Weet jij het antwoord?

/2500

Best naar de podoloog gaan, of in ieder geval bij iemand die steunzolen kan maken,en ook tips geeft om aangepast schoeisel te dragen. Zeker geen hoge hakken.

Bronnen:
uit ervaring van familie

Vaak zijn een verhoogde druk- en belastingsgevoeligheid de eerste symptomen van een beginnende hielspoor; bij het opstaan ‘s ochtends, na langere tijd zitten of na lichamelijke inspanning. Bij niet behandelen kan dit uitgroeien tot een chronische aandoening. Specialisten en orthopedisten bevelen voor een succesvolle en duurzame therapie speciale steunzolen aan, die gericht tegen hielpijn werken. De professionele hielspoor steunzool is zodanig geconstrueerd, dat zij het pijnlijke hielgebied ontlast. Tegelijkertijd ondersteunt deze het doorgezakte voetgewelf.

Bronnen:
http://www.pedicare-online.nl/index.php?pa...

-------------------------------------------------------------------------------- Rust is een goede remedie maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Bij het tegengaan van hielspoor of andere locale pijnpunten, is het belangrijkste gebruik te maken van goede schoenen en schoenen die beschikken net zoals de originele gelzolen over gelgevulde zolen. Bij de originele Gel-Massage zolen wordt de druk net als bij een echt waterbed gelijkmatig onder de voeten verdeelt, hetgeen pijnlijke drukpunten tegengaat. Vrij stromende gel-kussentjes masseren uw voeten bij elke stap en stimuleren hierdoor de bloeddoorstroming. Als u loopt zal de vloeibare gel van achteren naar voren golven door de speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Deze zijn ontwikkeld om druk van uw voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen De zeer dunne zolen (2 mm.) zijn gevuld met het absoluut onschadelijke USP- glycerine gel. Het grote voordeel van gelgevulde ten opzichte van bv. watergevulde zolen is dat gelgevulde zolen niet uitdrogen. D.w.z. dat de werking voor een zeer lange periode gegarandeerd is! NB; Sportschoenen met luchtkamers en gelzolen zijn een ideale combinatie.

Huisarts gaf geen duidelijke oplossing, rust nemen was moeilijk te combineren met werk. Verschillende inlegzooltjes geprobeerd en uiteindelijk na een klein jaar weer pijnvrij. Kortom in mijn geval zooltjes en bewust bewegen met wat rust (als het uitkwam)

Wat mij van hielspoor heeft afgeholpen is de volgende oefening die ik vond op het internet. Ik ben naar de dierenspeciaalzaak gegaan en heb daar zo'n hard rubberen balletje gekocht van 5 cm doorsnee. Hondenspeelgoed dus. Je gaat dan op een stoel of bank zitten en rolt de bal met je voet heen en weer. De hele voetzool masseer je op deze manier. Doe dit zo'n 3 keer per dag gedurende 20 minuten. In het begin is het erg pijnlijk maar ik was in korte tijd weer pijnvrij en kon weer hardlopen. Ik kon voordat ik hiermee begon bijna niet meer lopen van de pijn. Hoewel ik nu geen last meer heb, rol ik nog regelmatig met het balletje. Gewoon onder het tv kijken of achter de pc.

Ik kan je de hand reiken..ik lijdt..al jaren aan deze kwaal. Als er iemand is die weet hoeveel pijn jij elke dag weer lijdt..ben ik dat wel. Mijn weg was een lijdensweg. Foto's gemaakt door ziekenhuizen..voorgelegd aan specialisten en wat kreeg ik te horen.. Jij kunt geen pijn hebben..er is niets te zien op de foto's. Leuk hoor..als je verrekt van de pijn.. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de St Maartenskliniek in Nijmegen..en daar zag men eindelijk wat het was. Via de podologe is mijn pijn nu met zeker zeventig procent afgenomen. Probeer een afspraak te maken met zo'n podologe..want alleen die kan jou (grotendeels) van je pijn afhelpen. Mijn eerste dagen zonder pijn..waren alsof ik zweefde boven de wereld..echt heerlijk.. Sterkte en hopelijk raak je van je pijn af.. Gr. Ton

Naar de podoloog ja, ik heb het ook gehad, maar ben gelukkig weer helemaal van de pijn af. Ik hoor en lees hier nu ook dat het anders kan. Ik heb hooguit een maand of 3-4 dat zooltje gedragen en toen was het over, en kon ik weer makkelijk open schoenen aan

Als alle bovenstaande oplossingen niet helpen is er nog een mogelijkheid. Bij een vriend van me die er al 10 jaar mee liep en waarbij niets hielp, hebben ze een aantal laserbehandelingen gedaan. Ze hebben daarmee het extra stukje bot weggehaald. Dit kan ook met een operatie, maar dat is pijnlijker en het kan weer terugkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100