Hoe kan ik in een keer hele nacht doorslapen?

Ik word altijd 's nachts af en toe kort wakker en daarna kan ik verder slapen. Ook moet ik 1 of 2x per nacht naar WC gaan om te plassen. Ik heb eigenlijk geen echte doorslaapproblemen maar ik vind het eigenlijk prettiger om hele nacht door te slapen zonder wakker te worden. Bij sommige mensen kan dat wel en bij mij niet. Waarom kan dat bij anderen wel? Wat kan ik doen om toch de hele nacht te slapen zonder wakker te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien helpt het om savonds wat minder te drinken zodat je snachts niet hoeft te plassen. verder kan je er weinig aan doen

veel mensen worden 's nachts een aantal keren wakker, al dan niet om naar de wc te gaan. Áls je snel weer inslaapt zou ik er geen probleem van maken, even op je wekker kijken en bedenken dat je nog lekker even kan gaan slapen.

Een dikke joint roken....welterusten.

Kamille-thee drinken! Absolute aanrader..

Tja, wie wil dat niet: **hele nacht door te slapen zonder wakker te worden** Hoofd op het kussen, inslapen, wakker worden als het moet, en niet eerder. Ik denk dat er niet veel mensen zijn met dat scenario. Er zijn te veel antwoorden mogelijk: Goed bed. Goed matras. Je eigen instelling. Avond-, dan wel dagmens. Kwaliteit van het kussen. Veel dromen of niet. Zorgen en problemen. Hoe gaat het op het werk. Raam open of dicht. Geluidsoverlast. Lichte of donkere slaapkamer. Drink en/of drankgewoonten. Medicijnengebruik. Warmte / koude. Dekbed of lakens.

Hmm, ik slaap altijd de hele nacht door en in het weekend plak ik er ook vaak nog een stukje dag bij...... Er zijn een aantal dingen die je kan doen. Voor je op bed gaat naar de wc, ook al hoef je niet, toch gewoon gaan. bij natuurwinkels kun je tabletten krijgen voor de nachtrust (valeriaan) Als er een new-age winkel bij je in de buurt is, zou je daar eens moeten vragen naar thee om te slapen. Ik gebruik het zelf ook wel eens, het heet nachtrust thee, wij noemen het knock out thee, wel een kleine tip hierbij, drink het op op bed en niet in de woonkamer dan wordt je wakker op de bank! Je wordt `s ochtends wel uitgerust wakker? Anders kan het aan je matras of kussen liggen. En als je er niet al te veel last van hebt, kun je altijd nog bedenken dat het mooi is dat je zelf wakker wordt om te plassen, er zijn mensen die wel `s nachts plassen maar daar de volgende ochtend pas achter komen!

Je moet sowieso niet drinken vlak voor het slapen gaan, geen actieve dingen doen (ook geen spannende films kijken), niet al te laat eten. gewoon rustig iets doen en plassen voor het slapengaan. succes!

melatoninetabletjes door doorslapen (je hebt ook voor inslapen), niet teveel drinken en voordat je in slaap valt nog even plassen, een lange wandeling maken voordat je gaat slapen, rekken en strekken, yoga oefeningen doen. Je moet dit patroon doorbreken, het is een gewoonte geworden je lichaam is eraan gewend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100