Hoe kan het dat als de dokter je niet kan helpen dat dan vaak een homeopathisch middel je kan genezen?

Laatst had ik hoofdpijn en de dokter zei dat het vanzelf moest overgaan. Toen nam ik op aanraden van een vriendin een homeopatisch middel en was heel snel genezen! Ik vertrouw mijn dokter nu niet meer zo erg...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet verstandig. De dokter heeft namelijk 100 % gelijk gehad : de hoofdpijn is (al dan niet in combinatie met de placebo-werking van het toverwater) vanzelf over gegaan. Zo ongeveer de hele homeopathie drijft op deze twee peilers : het merendeel van de vage klachten gaat vanzelf over, en als je gelooft dat iets werkt, werkt het vaak ook. Allemaal variaties op het kusje op de zere plek. Nu bestaat het risico dat je bij de volgende hardnekkige klacht alleen nog maar aan de kwakzalf gaat, en wellicht een ernstige aandoening verwaarloost tot het te laat is. Troost je , je bent niet de enige die er in tuint, maar de gevolgen kunnen vrij vervelend zijn. Beste is dus luisteren naar je lichaam, en bij elke aanwijzing dat er iets echt mis kan gaan, eerst naar de dokter. Kan die je niet helpen of geruststellen, klooi dan naar hartelust met wat er op de alternatieve markt te krijgen is, maar speel niet met je gezondheid. Geneeskunde is géén exacte wetenschap en niet tegen elke kwaal is een kruid gewassen. Je eigen psyche speelt een grote rol in zowel het genezigings- als het ziekteproces. Maar die beiden zijn geen reden dan maar helemaal het reguliere medische circuit voor nutteloos te verklaren. En helaas is dat om een of andere vage reden in het alternatieve circuit wel vrij gebruikelijk. Daarmee wordt het kind nogal eens met het badwater weggegooid.

Misschien had je dokter toch gelijk;-) En is je hoofdpijn vanzelf genezen! Dat weet je dus niet! Dus dat je hoofdpijn ook zonder dat homeopatisch middel genezen was.

De reguliere dokters hebben me in het verleden enorm in de steek gelaten, ben 35 jaar ziek geweest. De alternatieve geneeswijze, vond direct de oorzaak (binnen een half uur) en genas me, binnen een maand. Een gewone dokter kijkt naar je klacht en behandelt deze. Een natuurarts werkt holistisch en ziet het lichaam en geest als een geheel en maakt het lichaam en geest weer gezond. had ooit al wekenlast van mijn keel, kon bijna niet praten, kreeg van de dokter een antibiotica, maar het hielp niets, bij de natuurarts kreeg ik iets voor mijn lever, dat was de veroorzaker van mijn keelklachten en mijn keel ging over!

Zonder dat middel was het waarschijnlijk ook vanzelf snel over gegaan, je kunt dat nooit vergelijken. Ik weet niet hoe erg je hoofdpijn was, en de pijngrens ligt bij iedereen anders. Ik heb trouwens ook een dokter die niet zo gauw pijnstillers zal geven, maar daarom vertrouw ik hem nog wel.

De meeste dingen gaan vanzelf over. De farmaceutische industrie richt zich op 30% van de bekende, geinventariseerde ziektes, de rest gaat vrijwel altijd vanzelf over. Dus voor de meeste dingen hoeft helemaal niets voorgeschreven te worden. Met rust, of geduld gaat het over. Homeopathie kan soms wel werken om de eigen weerstand te verhogen. Maar is in eerste instantie niet gericht op het curatieve (genezing achteraf) maar op het preventieve (voorkomen) van ziekte. De homeopaath verwijt de allopaat (arts van de reguliere geneeskunde) dat die vaak alleen de signalen van de ziekte bestrijdt en niet de ziekte zelf (symptoombestrijding).

Een ding is zeker: onze lichaam is de beste farmaceutische fabriek die er bestaat. De westerse wetenschap weet nog niet precies hoe alles werkt en hoe wij het productie van de juiste geneesmiddelen door onze lichaam kunnen opwekken. De westerse wetenschap werkt van buiten naar binnen. Veel alternatieve geneeskunde systemen zijn gericht precies op het opwekken van een oplossing binnen onze lichaam om het zichzelf te laten genezen. Hier is goeie demonstratie van de principe van placebo effect:

Bronnen:
http://www.ted.com/talks/eric_mead_the_mag...
http://www.ted.com/talks/eric_mead_the_mag...

misschien een placebo?

Een huisarts gaat te werk zoals ie het geleerd heeft op school. Wanneer jij komt met een klacht zoals hoofdpijn dan richt hij zich specifiek op je hoofdpijn.En zal misschien pijnstillers zoals ibuprofen 600 of diclofenac voorschrijven Een natuur arts gaat verder dan alleen de plaats waar jij zegt dat je pijn hebt. Een natuurarts ( homeopaat)zoekt de bron op. Allerlei vragen worden er op je afgevuurd en uit eindelijk gaat hij aan de hand daarvan te werk. Ik heb jaren lang in de airco staan te werken ( 4 jaar) En daar heb ik chronische bijholte ontsteking voorhoofdsholte oor en kaakholte ontsteking van over gehouden. Ik ben bij een kno arts geweest bij een allergoloog en bij meerdere verschillende huis artsen om er van af te komen, maar iedere keer werd ik naar huis gestuurd met een doosje doxycycline en de woorden het hoort nu eenmaal bij jou , leer er maar mee leven. Toen ben ik naar een homeopaat geweest ( helemaal wanhopig en versuft van de pijn)en na 2 gesprekken met hem waarin ie me werkelijk de hemd van het lijf vroeg, gaf ie me een paar korrels en die korrels hielpen wonder boven wonder gewoon 2 jaar lang. Ik heb 2 jaar lang geen antibiotica gehad en geen last van de holtes. Terwijl ik normaal gesproken toch wel bijna 3 keer per jaar antibiotica voor geschreven kreeg. Toevallig heb ik dit jaar dus voor het eerst weer die enorme vervelende ontstekingen gehad en ik ben er neet weer vanaf met behulp van de doxycycline, maar ik geloof dat ik toch de homeopaat weer ga opzoeken als ik weer wat aan voel komen.( want zijn middel heeft bij dus echt wel heel lang gewerkt je kunt er van zeggen wat je wilt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100