Wat kun je doen om een schrijnende schram niet pijn te laten doen?

Mijn kat probeerde via mij omhoog te klimmen. (au)
Ik heb het eerst even laten bloeden, en toen een coolpack op gelegd... de schram is nu zo goed als dicht, maar het doet dus pijn...

Enig idee hoe ik de schram minder kan laten schrijnen?
Kan ik het insmeren met iets wat goed is of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

schijfje komkommer er op leggen.

Laten drogen aan de lucht, niks opdoen en morgen mee in de zon, niet te lang, maar een half uurtje bevordert de genezing. Het schrijnend gevoel moet je echt even op de koop toe nemen, helaas, smeren is voor schaafwonden niet aan te raden. En leer je kat wat een krappaal is :) (geintje)

Nestocyl kan helpen. En er zijn ook homeopatische middeltjes te krijgen die daarbij kunnen helpen.

Bij alle oppervlakkige huidbeschadigingen, roep ik altijd: Calendula doet wonderen. Wel even de wondjes aan de lucht dicht laten gaan.

Calendulazalf of -tinctuur (gemaakt van goudsbloem) geeft een verzachtend en helend effect. Calendula kan, in tegenstelling tot arnica, direct op de aangetaste huid worden aangebracht.

Insmeren met honing als je het hebt , is goed op pijnlijke (wonden) . Honing is ook steriel .

Bij de meeste oppervlakkige wonden is schoonmaken onder de stromende kraan prima. Bij schaafwonden moet je soms wat boenen (jaja, voorzichtig met een gaas of iets dergelijks) om al het vuil te verwijderen. Doet misschien even pijn maar later heb je er alleen maar profijt van. Een flinke krabwond van een kat is dieper maar ook dan is goed schoonspoelen de beste remedie als een begin van wondverzorging. Doe dat met lauw water en verzeker je dat je de wond tot in de diepte hebt kunnen schoonspoelen. Droog deppen en verder zoveel mogelijk de natuur zijn werk laten doen. Afdekken (indien nodig) bij voorkeur met een niet-verklevende bedekking. Gaas met wat vaseline voldoet. Is de wond echt diep of heb je het gevoel dat je de wond niet goed hebt kunnen schoonmaken dan kan het verstandig zijn om na te gaan of je een tetanusvaccinatie nodig hebt. Je huisarts kan je daar op grond van alle gegevens uitsluitsel over geven. Kan eventueel nog wel even wachten tot maandag, hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100