Hoe kan men gedeshydrateerd raken ? heeft het te maken met eten of drinken of door de warmte ?

een buur moest in het hospitaal opgenomen worden voor behandeling van uitdroging.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt niet alleen uitgedroogd raken door te weinig vocht maar ook door het verkeerde soort vocht. Met alcoholhoudende en frisdranken maar ook met koffie en thee, span je het paard zeker achter de wagen omdat die dranken meer volume aan vocht afdrijven dan dat ze leveren. Het beste is gewoon water te drinken. Wees ook niet te bang voor zout. Als je voldoende water drinkt wordt een teveel heus je lichaam wel uitgespoeld. Zeker bij warm weer en veel drinken is te weinig zout vele malen slechter dan een beetje te veel zout. Toegevoegd na 19 uur: Dat zout zo goed als vergif wordt afgeschilderd is even achterhaald als misplaatst. Zout verhoogt de bloeddruk niet. Die stelling is overigens altijd omstreden geweest maar ja, zoals vaker kregen de hardste schreeuwers onder de wetenschappers met de simpelste boodschap het gelijk aan hun kant. Zout speelt een belangrijke, positieve rol in de vochthuishouding van het lichaam, samen met een aantal andere stoffen, als kalium en magnesium. Tegen uitdroging kun je het beste water drinken met een beetje zout. Uitdroging is een zwaar onderschat fenomeen. De symptomen die doorgaans gehanteerd worden duiden op een vergevorderd stadium van uitdroging. Er spelen nog veel meer (mogelijke) symptomen/gevolgen een rol: Algemene: Vermoeidheid, prikkelbaarheid, angst, neerslachtigheid, blozen, slecht slapen, zwaar hoofd, onweerstaanbare verlangens en sommige fobieën. Meer specifieke: Astma, allergieën, hoge bloeddruk, obstipatie, diabetes mellitus type 2, auto-immuunziekten. Acute: Brandend maagzuur, maagpijn, pijn op de borst (angina pectoris), lage rugpijn, reumatische gewrichtspijn (incl. Bechterew), migraine, ontsteking van de dikke darm, fibromyalgie, boulimia, ochtendmisselijkheid bij zwangerschap

Bronnen:
Dr. F. Batmanghelidj...

Beide. Met dit weer zweet je veel, er verdwijnt dus vocht uit je lichaam. Dat vocht moet aangevuld worden, en bovendien heb je wat zout nodig om het op te kunnen nemen. Vul je minder vocht aan dan je kwijtraakt, dan raak je uitgedroogd.

Het heeft inderdaad te maken met eten en drinken maar ook nog weleens met buikloop waar je met deze hitte nogal gauw last van kunt krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: •als gevolg van een zeer grote fysieke inspanning (teveel transpireren), •door omstandigheden, zoals hoge luchtvochtigheid in combinatie met inspanning, •door ziektes zoals diarree, •door een tekort aan inname in koude omstandigheden •door inname van alcohol!!

Bronnen:
http://www.globetrotter.nl/dehydratatie.html

goed zo leden van goeie vraag.nl! ik kende alleen het woord gedehydreerd nu dit erbij fijn ik ken gedehydreerd zijn als uitgedroogd zijn door vocht tekort ik de warmte moet men verplicht veel drinken om uitdrogen te voorkomen m.n ouderen en jongeren en zieken. Toegevoegd na 9 minuten: ik de warmte moet zijn ín de warmte

Het niet aanvullen van vocht bij oudere mensen is een groot probleem waardoor uitdroging /verdroging heel makkelijk ontstaat.Oudere mensen willen vaak niet meer drinken omdat zij bang zijn meer te moeten plassen.Oude mensen hebben een hele dunne huid en verliezen daardoor veel meer vocht dan jongere mensen.Je verliest vocht via je huid, via je longen door uit te ademen, urineren en door ontlasting.Er wordt geadviseerd om 1,75 liter per dag extra te drinken en ouderen zelfs 2 liter extra vocht tot zich te nemen. Dat mag alles zijn zoals bv koffie , thee ,melk, yoghurt, water of bouillon etc.Dus alle soorten vocht is goed. Alleen is alcohol een slechte keuze.Veel mensen drinken dan ook tegenwoordig een glas water naast hun alcoholische versnapering. Dat koffie en thee minder goed zou zijn is achterhaald omdat men na de koffie veel gaat plassen is omdat je in een uur vaak wat kopjes achter elkaar drinkt en dan moet plassen.Als je heet water zou nemen ipv koffie zou je hetzelfde effect krijgen. Symptomen van vocht tekort kan zijn Witte mondhoeken(slijm) Droge lippen Hoofdpijn Verwardheid (delier) Lusteloos Dikke enkels Huid verliest zijn elasticiteit Toegevoegd na 12 minuten: Sterk ruikende en/of donkere urine is ook een aanwijzing van te weinig vocht. Urine hoort zacht geel te zijn. Bij witte/kleurloze urine teveel vocht.

Bronnen:
Net geleerd op de bijscholing voedingsassistente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100