Als Nederland wint zal maandag zal dan de arbeidsproductiviteit lager zijn als gevolg van uitval?

Of gaan we ook harder werken omdat ze gewonnen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ach het zal helemaal niet meer uitmaken. De productie zal zo wie zo lager zijn. Of door de kater van de winst. Letterlijk. Of door de kater van het verlies. Letterlijk en/of de depressiviteit.

Waarschijnlijk is maandag de productiviteit wat lager ten gevolge van de feestelijkheden, maar de overwinning zal zeker een positieve uitstraling hebben die voor langere tijd de productie gunstig zal beïnvloeden.

Ja, dat lijkt me heel waarschijnlijk. Veel mensen gaan feest vieren tot diep in de nacht , drinken, etc, Ook zal er de volgende dag heel veel over worden nagepraat. Maar.. er zullen ook veel mensen zijn die een (deel van de) ochtend of een dagje vrij nemen en die daarna weer extra hard gaan werken omdat ze heel erg blij zijn. Uiteindelijk worden we er allemaal beter van, ook de economie!

Ik denk dat er een opvallend hoog ziekteverzuim cijfer is.

Ha, die Antwoord38; Omdat dit weekend in grote delen van het land de schoolvakanties beginnen zal dat effect moeilijk te meten zijn, maar ik denk dat er heel wat katerverlofjes genomen zullen worden aanstaande maandag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100