Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wie weet een schriftelijke methode om eens goed op orde te krijgen wie ik ben en wat ik ben?

ben een vat van tegenstrijdighedigheden, zo voel ik dat tenminste, veel ggz gehad, met resultaat, maar nooit iets schriftelijks....best benieuwd

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou online een persoonlijkheidstest kunnen doen. Zo is www.123test.nl een leuke site. Hier vind je veel betaalde en onbetaalde tests waarin je vaak ook achteraf persoonlijke feedback in krijgt.

Zet een onderwerp boven aan je papier, het geen waar he tegenstrijdig in bent. Daaronder schrijf je 'voor' iets er naast 'tegen' dan trek je er een streep onder naar beneden. Dan ga je je eigen gedachten uitdagen. Wat is voor wat is tegen, je kan het ook met de waarheid of geen waarheid doen of positief of negatief. Je kan ook werken aan de hand van het ret schema, deze ken je miss wel, maar is makkelijk om alleen mee te werken.

Bronnen:
http://www.leren.nl/cursus/persoonlijke-ef...

Een schriftelijke methode zou kunnen zijn om voor jou beslissende of op een andere manier belangrijke perioden of situaties te beschrijven. Beschrijf daarbij: 1) wat was de achtergrond van de situatie? 2) wat is er gebeurd? 3) hoe heb ik gehandeld? 4) wat heb ik hier van geleerd? Je kunt zo van een afstand naar die situatie kijken, en dan aanvullend de vraag stellen hoe je je voelde (welke emotie) tijdens het gebeurde. Voor verliesverwerking kan - onder begeleiding - het schrijven van rouw/afscheidsbrieven helend werken.

Een socialisatie verslag! Ik denk dat dit precies is waar je naar op zoek bent, kijk zelf maar eens!

Kijk hier eens naar. Heeft mij heel erg geholpen http://www.paypro.nl/producten/e-Cursus_Blijvend_Zelfvertrouwen/2328/27177

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100