Wat te doen bij jeuk onder gips verband? Heeft iemand tips?

ik heb héél erg jeuk onder het gips, maar kan er niet bij,en mag niet met een brei naald krabben zegt de dokter omdat je door je huid kan steken.
heeft iemand een goede tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou kunnen proberen het gips heel koud te maken met een coldpack. Toegevoegd na 1 minuut: je weet wat een coldpack is? zo n met glycerine o.id. gevulde band, die je in de vriezer legt om heel koud te worden, om zwellingen tegen te gaan.

Amputeren net boven gips. Maar dan kun je weer last krijgen van fantoompijnen. Lastige keuze.

Ik heb stiekem toch gekrabt met een breinaald, heel voorzichtig, met de achterkant. Met hete temperaturen is het geen fijn gevoel zo'n stuk gips om een lichaamsdeel. Toegevoegd na 8 minuten: Wat ook nog wel eens wil helpen is krabben vlak boven het gips. Even de juiste plek zoeken, je moet dan proberen de zenuwbaan te pakken waar de jeuk vandaan komt. Ik geef geen garanties op deze methode, maar het is de moeite waard om te proberen.

Eigenwijs zijn en toch voorzichtig met een breinaald krabben. Zo snel steek je echt niet door je huid heen, hoewel deze onder het gips wel iets weker wordt dan normaal. Een krabhandje is helemaal ideaal, maar die moet je dan wel hebben (hoewel een breinaald tegenwoordig ook niet meer in ieder huis ligt). Een dunne lineaal past misschien ook nog wel. Het is even een kwestie van uitproberen wat past en helpt.

Misschien lukt het met de steel van een vliegenmepper. met die steel heb je geen risico dat je jezelf steekt met een scherpe punt.

Toen ik een gebroken voet had en het ging jeuken onder het gips, pakte ik een plastik liniaal en deed daar een in de zon ( dus hard) gedroogd micrvezeldoekje omheen met de grove kant naar buiten. Ik strooide wat mentholpoeder in het gips en wreef het er met het micrvezeldoekje om de punt v.d. liniaal in. Heerlijk! Het leek wel of het ook verkoelde.

Met een föhn op lage stand wat warme lucht erin blazen. Niet te lang, want dan wordt het gips zacht. Ook is er een anti-jeuk spray voor gipsverbanden verkrijgbaar op de gipskamer of in de apotheek. Gebruik in elk geval geen scherpe voorwerpen zoals een breinaald om de jeuk te bestrijden. Dit kan ernstige huidbeschadigingen veroorzaken. Huidbeschadigingen kunnen ook ontstaan door kleine voorwerpen die tussen het gips en je huid terecht komen.

Gebruik gewoon een breinaald maar dan andersom. Niet met de punt tussen het gips en de huid maar met de kop van de breinaald. Bij veel breinaalden is de kop plat. Werkt prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100