Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb al 7 maanden last van witte aanslag op mijn tong. Wat kan ik hier aan doen?

hallo

ik ben 17 jaar en heb al ongeveer 7 maanden witte aanslag op mijn tong, ik ben al 4 keer naar de huisarts geweest, maar die zegt telkens niks raars te kunnen zijn in mijn mond of neus. ook schraap ik meerdere keren per dag mijn tong met de Orabrush, maar als ik voor het slapen ga mijn tong schoonmaak en ik word de volgende morgen wakker dan heb ik de vieze smaak alweer in mijn mond en dan is mijn tong alweer vies terwijl ik met mijn mond dicht slaap, ook door de dag heen krijg ik de aanslag weer terug zelfs als ik niks eet en alleen maar water drink. ik heb alle soorten mondspoeling al geprobeerd ondertussen en niks wil helpen.

ik verzorg mijn gebit goed en ga elk half jaar naar de tandarts waarvan de laatste keer vorige week was en hij zij ook niks raars te zien wat de oorzaak zou kunnen zijn.

het ergste van dit probleem vind ik dag ik hier een slechte adem van krijg, en dus nergens meer naartoe kan omdat iedereen dit ruikt.

iemand die hier iets over kan zeggen

met vriendelijke groet Jan ,

Weet jij het antwoord?

/2500

Een behandeling is vaak niet nodig. Bovendien verdwijnt de witte kleur in veel gevallen vanzelf. Bepaalde maatregelen kunnen dit proces versnellen en het risico op een witte tong in de toekomst verminderen. Vier tips: Zorg voor een goede gebitshygiëne. Poets je tanden twee á drie keer dag. Daarnaast kun je regelmatig je tanden flossen, stoken of ragen. Vervang je tandenborstel elke drie maanden. Verzorg je tong, bijvoorbeeld met een tongschraper. Achterop je tong zitten namelijk heel wat bacteriën die - naast witte aanslag - vaak voor een slechte adem zorgen. Gebruik eventueel ook een mondspoelmiddel. Bezoek één tot twee keer per jaar de tandarts of mondhygiënist. Wordt je witte tong veroorzaakt door roken of het drinken van veel thee en koffie? Stop dan liever met roken en drink dagelijks minder koffie en thee. Wel is het, aangezien er vele oorzaken zijn, soms goed om een arts te raadplegen, met name als het langdurig aanhoudt of als je vermoed dat er een onderliggende ziekte speelt. Bij een onderliggende ziekte is soms een behandeling nodig. Hoe deze behandeling eruitziet is afhankelijk van de soort aandoening. Dit zul je met je huisarts bespreken.

Bronnen:
https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100