Waardoor krijg je eigenlijk soms blaren in je mond of hoe dat ook heet? Vitamine tekort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je aften bedoelt, een soort grijze of gele zweertjes met een rode rand. (Even mond open voor de spiegel.) Ze kunnen veroorzaakt worden door slechte gebitsverzorging, lage weerstand of wondjes in de mond, en stress en oververmoeidheid kunnen ook een rol spelen. Die slechte weerstand kan inderdaad te maken hebben met vitaminetekort. Aften kunnen ook een symptoom zijn van de Ziekte van Crohn, maar als je geen chronische buikklachten hebt, is er geen reden om dat aan te nemen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Inderdaad een vitamentekort. Misschien kan je wat visoliecapsules nemen.

http://www.huidinfo.nl/aften.html lees deze site even mogelijk zijn t aften

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/aften.html

Serieuze klachten verdienen een serieuze diagnose. Ik denk ook aften maar ga naar de dokter of de tandarts voor een vakkundig advies en meteen voor een recept. Voor het recept moet je er toch heen dus beter even laten kijken. Kunnen behalve Crohn of vitaminetekort kunnen er nog veel meer oorzaken zijn.

Ik heb begrepen dat het ook kan komen wanneer je je tanden niet goed genoeg verzorgt.

Ik heb ze ook jarenlang gehad, totdat ik ging poetsen met tandpasta met enzymen (Zendium). Bij mij ligt het aan 'zwak speeksel', er zitten van nature te weinig enzymen in mijn speeksel waardoor ik sneller ontstekingen in m'n mond heb en m'n tanden ook sneller gaatjes krijgen. Met vitaminentekort, gebrek aan tandhygiëne of Crohn heeft het in mijn geval niks te maken.

Als het inderdaad aften zijn, dan kan het bij vrouwen ook zijn dat deze ontstaan door hormoonschommelingen. Dus wanneer je zwanger bent of vlak voor de menstruatie.

Blaren oftewel Aphten. Een goed middel om die dingen aan te stippen zodat ze weer snel weg gaan is: Pyralfex berna tinctuur. Bij de apotheek dacht ik. Succes.

Ik heb er ook jaren zeer ernstig last van gehad, totdat ik ging roken. Heb ze nooit meer gehad, tot ik stopte met roken; toen kwamen ze in volle omvang terug. Nu rook ik weer en heb ik er weer geen last van. Het weerhoudt me er zelfs van om weer te stoppen met roken, hoe slecht dat ook is, maar van die aften wordt je ook gek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100