Wat helpt het beste om muggenbulten te voorkomen?

Ik wil liever geen spul op mn lijf spuiten omdat ik dat smerig vind. Maar helpt er iets anders écht goed om die beesten uit je buurt te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de ANWB kun je muggenbandjes kopen.Ze ruiken een beetje naar muggenspray en zijn ongeveer 1cm breed, zwart en plat.Per 4 verpakt.Doe er 1 om je pols en 1 om je enkel en het werkt perfect :) Ze werken 2 weken na openen! Ideaal!

heel je lijf bedekt houden, lange broek, shirt met mouwen. En dan nog ben je niet zeker

citroen planten in je slaapkamer helpen, alhoewel je dan buiten je slaapkamer nog geprikt kan worden ben je daar iig redelijk veilig en horregaas voor je ramen. ik heb ook citronella kaarsjes, daar houden ze ook niet van. wanneer je een muggenbeet hebt kun je die met een doorgesneden teentje knoflook insmeren succes

citroen plantjes in je omgeving zetten muggen houden niet zo van citroen geur of een muggenlamp plaatsen

Er is in de handel een olie die voedt en die voor muggen verwarring zaait. Muggen zien infrarood en daarmee zien ze de bloedtemperatuur in de huid. Die olie verblindt de muggen in die frequentie. Stinkt niet en werkt perfect. Het zoeken naar de naam en merk laat ik aan jou over, daarvoor hebben we allemaal Internet.

Ja, citroen kaarsen. Als je een gordijn hebt, hou die dicht! muggen komen op licht af!

citronella is wat ik gebruikt . het zit in een klein flesje en haal je bij b.v. kruidvat. wil je het niet op je huid smeren dan sprenkel je het op je kleding .

Voor een vast plekje (bed, bv) een klamboe.

ze snachts een ventilator aan in je kamer welke roteert. De beestjes kunnen niet tegen de windstroom invliegen, daar zijn ze te klein voor. Overdag zoals genoemd is citronella kaarsen een goede uitkomst. Mocht je nou toch gebeten zijn, dan werkt een klein beetje tandpasta op de bult smeren echt (hoe raar het ook klinkt) Het haalt het prik en jeukgevoel weg.

Ga naast iemand slapen, lopen, zitten die altijd wordt gestoken. Mijn toendertijd vriendin had na een uitstapje 60 bulten en ik helemaal niets.

Volgens mij helpt naast je bed een ui leggen ook. Een wollen deken helpt ook. Lavendel of rozemarijn helpen ook.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en...
http://dier-en-natuur.infonu.nl/diversen/7...

Hoe voorkomt u muggenbeten? ■Horren voor de ramen en deuren plaatsen. ■Meppen met een krant, vliegenmepper of elektrische mepper. ■Muggen houden niet van citroen luchtjes. ■Laat plekken in huis goed door tochten want daar houden muggen niet van. ■Producten van DEET zijn ook heel effectief maar houdt ze uit de buurt van kinderen en zwangeren. ■Een groot klamboe net boven het bed hangen zodat u 's nacht weer heerlijk mugvrij kunt slapen. Tot slot. Ook bepaalde huis- tuin en keukenmiddeltjes kunnen goed helpen tegen muggenbeten: ■Met de nagel een kruisje in het bultje duwen en insmeren met tandpasta. ■In deppen met azijn. ■Gebruik bijv. een citronella kaars op uw terras. ■Muggen komen niet af op licht maar op warmte, een elektronische lamp werkt dus niet. ■Een citroenplant. ■Eucalyptis of citronella olie

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

rolhor maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100