Hoe kom je van je blaasontsteking af zonder antibiotica?

Kan een blaasontsteking anders worden behandeld dan met antibiotica. Het is een flinke blaasontsteking dus veel drinken en 'wegspoelen' is geen optie meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een heftige ontsteking heb je weinig keus... antibiotica... anders loop je het risico op complicaties... Maar als je er regelmatig last van hebt, zou ik daarna preventief cranberrycapsules of -thee gaan gebruiken, en wat extra vitamine c . Zorg ook dat je veel blijft drinken, en dat je altijd goed uitplast zodat er geen restje urine in de blaas achterblijft (wat weer nieuwe infecties kan geven) ... en niet te lang ophouden, direct gaan....

Yogurt karnemelk jus d orange

ik gebruik altijd cranberry capsules kun je overal kopen, kruidvat, etos en dan de extra forte. Werkt bij mij heel goed Toegevoegd na 54 seconden: als ik het heel erg heb neem ik weleens een dag of twee de dubbele dosis

Het meest geschikte homeopathisch middel tegen blaasontsteking is cranberries. Cranberry's staan bekend om hun positieve invloed op de blaasfunctie. Het sap van de veenbes maakt je urine extra zuur. Bacteriën in de blaas die blaasontsteking veroorzaken, gedijen een stuk minder goed door die zuren.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/oordeelmee/...

Complicaties bij een blaasontsteking in de vorm van nierbekkenontsteking komen voor. Raadpleeg daarom altijd een arts. Doe dit zeker als uw urine rood, roze of donkerbruin is gekleurd. Aanvullend kunt u contact opnemen met een van onze deskundigen van het A.Vogel Informatiecentrum voor persoonlijk advies over voeding en leefwijze. Toegevoegd na 2 minuten: Belangrijk is om de blaas geregeld door te spoelen. Drink daarom tenminste anderhalve liter water per dag. Zodra de eerste symptomen van blaasontsteking zich voordoen, drink dan dagelijks ongeveer een liter meer dan normaal. Vooral aanbevolen om blaasontsteking te voorkomen: dagelijks een glas sap van cranberry’s (veenbessen) en twee- tot driemaal daags een kopje kruidenthee van guldenroede, rozenbottels, berkenblad, jeneverbes of peterselie. Al deze kruiden werken vochtafdrijvend. Zorg voor een optimale weerstand door gevarieerde, volwaardige voeding, met volop volkorenproducten en verse groenten, fruit en salades met wat geraspte mierikswortel, waterkers, tuinkers en Oost-Indische kers. Vermijd liever scherpe specerijen, ijskoude dranken en alcohol.

Bronnen:
a vogel
http://www.avogel.nl/Indicaties/Blaasontst...

Antibiotica is nooit en goed idee. Een mogelijkheid is een paar dagen een "overdosis" vitamine c (min. 2000 milligram), dat kan geen kwaad want je plast het gewoon uit (water-oplosbaar). En wat daarbij goed helpt: Bier drinken! Bier is ontstekingsremmend en spoelt de rommel ook sneller weg. Ik wil je niet aan de alcohol helpen hoor, alcoholvrij bier gaat namelijk ook. Zie de bijgevoegde link. Toegevoegd na 2 minuten: Nog een ander link:

Bronnen:
http://moerhofke.skynetblogs.be/post/31373...
http://www.ziekte-gezondheid.be/2006/03/bi...

Van een flinke blaasontsteking kom je niet af zonder antibiotica. Ik zou als ik jou was ook niet meer te lang wachten met naar de huisarts gaan voor een recept, anders heb je straks ook nog een nierbekkenontsteking te pakken.

Ik heb al eens gehoord dat je ontstekingen kan remmen met peterselie. In geval van blaasontsteking een bad nemen, met daarin een concentraat van peterselie. Zeg maar een soort peterselie-thee. Ik weet niet of het werkt, ik heb het zelf wel toegepast, maar kan me niet meer herinneren of het beter werd. succes en beterschap ermee

Simpel: een paar dagen flink veel vocht naar binnen werken in combinatie met een aantal grammen vitamine C. Het is alleen geen garantie. Is het na een paar dagen niet over dan zou ik alsnog een antibioticakuur nemen. Heb je regelmatig blaasontsteking dan moet je de oorzaak proberen te achterhalen.

Cranberry sap is bewezen dat t helpt. Anders heel veel water drinken en verder geen andere dranken of zwaar eten naar binnen werken. Ook op tijd naar de wc gaan.

antibiotica is zeker nodig!

Bronnen:
http://www.e-gezondheid.be/informatie-blaa...

ja ik wil toevoegen drinken drinken en nogmaals drinken limonade, water, citroensap.

Ga naar een arts, laat je urine controleren en bespreek met hem de behandelopties, niet met ons. Een verkeerd behandelde of verwaarloosde blaasontsteking kan leiden tot een nierbekkenontsteking. Bij een nierbekkenontsteking VERREK je letterlijk van de pijn en het risico bestaat dat de bacteriën terecht komen in je bloedbaan en een bloedvergiftiging veroorzaken. Dan is zware medicatie in grote dosis het enige dat je nog redt. Ga nu.. nu je het probleem misschien nog met een kleine dosis relatief lichte medicatie kan oplossen. Of met een betrouwbaar alternatief middel onder begeleiding van je arts. Als je over een dag of 5 hersteld bent kun je regelmatig cranberry tabletten gebruiken om herhaling in de toekomst te voorkomen. Ik ben absoluut geen fan van de westerse geneeskunde. Ze staan mij veel te snel klaar met middelen om het alarm stuk te gooien in plaats van de brand daadwerkelijk te blussen en de oorzaak te bestrijden.Lees mn antwoordhistorie er maar op na. Maar met een blaasontsteking moet je echt NIET spotten. Beterschap!!

neen- voor één keer is antibiotica nodig

Toen ik zwanger was wilde ik geen antibiotica. nu heb ik het geluk dat mijn broer shiatsu therapeut is en die heeft voor mij het EHBO punt op mijn scheenbeen aangegeven dat in contact staat met de meridiaan van jouw blaas. Wanneer ik op dat kruisje, dat hij erop getekend had, met mijn vinger drukte ( hoefde niet eens hard en je voelde al dat dat het punt was) voelde ik na enkele tellen al hoe de pijn wegstroomde. Ik was er zo vanaf en heb het sindsdien niet meer teruggekregen. Let wel, ik was er al snel bij, dus het is geen optie als je er al langer mee rondloopt, dan MOET je antibiotica slikken om die bacteriën te doden. Misschien is er toevallig een shiatsu therapeut bij je in de buurt, dan is het een aanrader om er, mocht je weer zoiets voelen, direct naar toe te gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel natuurlijk mijn blaas, niet de jouwe met 'jouw blaas'. :) Toegevoegd na 3 minuten: oh ja, en het is niet met 1 keer drukken weg, maar elke keer als je pijn voelt.

Z.S.M naar de huisarts, zeker als het in een ver stadium is. Nierbekkenontsteking is het volgende station, en als het in de bloedbaan komt zijn je hersens het eindstation. De drink en spoeladviezen en cranberry zijn goede adviezen als preventie, maar nu rijkelijk te laat.

Je kan proberen de bacteriën eruit te laten werken door bioresonantie.. 't Is alternatief maar 't krijgt er wel de bacterie mee dood. Maar als je al zo ver heen bent zou ik persoonlijk eerst kiezen voor 'n anti-biotica. Na 2 weken 'n pro-biotica en daarna 'n bioresonantie-therapeut in de buurt zoeken om die bacterie die er waarschijnlijk nog wel zit (sluimerd) te laten behandelen. Sterkte

Toen een goede vriendin van mij met de zoveelste blaasontsteking bij de arts kwam, waren er (zo goed als) geen antibiotica meer die hij nog kon voorschrijven. de tip die hij toen gaf was, cranberries. Gedroogde cranberries, cranberrysap, cranberry puree, capsules. Dagelijks drinkt ze een glas (of 2) cranberrysap, slikt ze een capsule en eet ze met regelmaat cranberries en sindsdien heeft ze geen last meer gehad. Terwijl zij daarvoor iedere maand wel een blaasontsteking had. Ik wil je wel aanraden voordat je hiermee begint even langs de huisarts te gaan om het voor te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100