Moeten anti rookmiddelen vergoed worden via een ziektekostenverzekering ?

Medicijnen voor het stoppen met roken moeten ook in het basispakket komen. Nu wordt hulp bij het stoppen al vergoed, maar het College voor zorgverzekeringen (CVZ) adviseert minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) dit uit te breiden met geneesmiddelen.

Bron: NU.nl

Dit is een lastige vraag. Middelen om een verslaving af te bouwen zouden die vergoed moeten worden ? Is dat eerlijk ten opzichte van anderen die nooit gerookt hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het niet, ik denk dat hiervoor beter aanspraak gemaakt kan worden op betaalde accijnsen. Deze kunnen ze eventeel nog verder verhogen dat rokers hun zelf voor deze kosten opdraaien. Ik betwijfel ook of het werkelijk zo effectief is als voorgespiegeld wordt. Als je wilt stoppen dan moet je het erg graag willen, anti middelen kunnen wel iets ondersteunen maar het meeste zal toch op eigen kracht moeten gebeuren. Ik denk dat als het verzekerd wordt mensen te makkelijk er aanspraak op zullen gaan maken met het idee als ik dat gebruik dan kan ik zonder problemen stoppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100