stel: je moeder bevalt in een vliegtuig op weg van parijs naar new york en je vliegt op dat moment over canada. Wat is dan je geboorteplaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

De nationaliteit van de vliegmaatschappij.

Dat ligt er in eraan met welke maatschapij je vliegt net zoals bij een schip is dat grondgebied van het land waar het is geregistreerd, cq de maatschappij is geinstalleerd. maar dat is maar een formaliteit, zit je zeg een italiaans vliegtuig kun je dat zeer eenvoudig om laten zetten.

Het is afhankelijk van de locale wetten ter plekke bij nationaliteit vliegtuig, vertrekpunt, luchtruim waarin je je bevind en plaats van landing. Voor nederland: Art. 19a. 1. In geval van geboorte op Nederlands grondgebied in een rijdend voertuig of op en varend schip of tijdens een binnenlandse luchtreis met een luchtvaartuig, wordt de akte van geboorte opgemaakt door de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar dat kind het voertuig, het schip of het luchtvaartuig verlaat, dan wel waar het schip ligplaats kiest. Die gemeente geldt als gemeente waar het kind is geboren. 2. In geval van geboorte tijdens een zeereis met een in Nederland geregistreerd vaartuig, dan wel tijdens een internationale luchtreis met een in Nederland geregistreerd luchtvaartuig, is de gezagvoerder van het vaartuig of luchtvaartuig verplicht een voorlopige akte van geboorte binnen vierentwintig uur in het journaal in te schrijven in tegenwoordigheid van twee getuigen en zo mogelijk van de vader. De gezagvoerder zendt een afschrift van die akte zo spoedig mogelijk aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente ’s-Gravenhage. Deze maakt de akte van geboorte op aan de hand van het ontvangen afschrift, met dien verstande dat hij gegevens die ontbreken of hem blijken onjuist te zijn, zoveel mogelijk aanvult of verbetert. Aan de personen op wie de akte betrekking heeft, wordt een uittreksel van de akte toegezonden.

nou het zal in eerste instantie niet zo heel snel gebeuren want een hoogzwangere vrouw mag dus om zo iets te voorkomen niet vliegen. Zal het echter toch voorkomen dan zal waarschijnlijk new york je geboorte plaats zijn en niet canada. omdat het vliegtuig daar land. Maar hoe het zit met het aangeven bij de burgelijke stand dat durf ik niet te zeggen. Waarschijnlijk zul je dan contact op moeten nemen met de nederlandse ambasade daar.

je mag niet vliegen in de 9de maand zwangerschap dus zal de kinderbescherming van moeders thuisland het kind in haar thuisland inschrijven.

Een hoogzwanger vrouw mag niet vliegen. Maar als dit dan tog zou gebeuren zou de geboorte plaats in het vliegtuig zijn

Dat is op de vlieghaven waar je land.Daar word je n.l aangegeven,omdat dat nou eenmaal zo moet.Is ook geldig voor schippers.Waar je dan aanmeert, word het kind aangegeven.

het maakt niet uit waar je geboren word maar waar de aangifte word gedaan en zal toch nederland zijn!!

Dat is de plaats waarboven je moeder zich op dat bewuste ogenblik bevindt. Gr. Ton

Veel landen hebben hun eigen regels en geven het kind bijvoorbeeld de geboorteplaats en nationaliteit van de eerste (lucht)haven waar de pasgeborene aankomt. Andere landen, waaronder veel Europese staten, laten de nationaliteit van de ouders of de moeder prevaleren.

Bronnen:
Quest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100